Şiddete karşı acil önlem bekliyoruz!

Sağlık-Sen Karacabey Temsilcisi Fatih Alpaslan, her gün bir yenisi eklenen şiddet olaylarının sağlık çalışanları açısından çekilmez bir hal aldığını söyledi.
Alpaslan, her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, toplumun geneline yapılan, kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketler olduğunu bildirdi.
Alpaslan, “Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, normal insanların asla yapamayacağı hastalıklı bir tavırdır” dedi.
Hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servisi görevlisine kadar sağlık çalışanlarının insanları sağlığına kavuşturmayı ve hayatını kurtarmayı amaçladıklarına dikkat çeken Alpaslan, bu tür olayların önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.
Alpaslan ayrıca, Sağlık Bakanlığını sağlıkta şiddetle mücadele konusunda daha etkin önleyici önlemler almaya ve sağlıkta şiddetle mücadelenin alt yapısını oluşturmaya davet etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.