Seyyar Pazarcıların hakkını kimse çiğneyemez!

Seyyar Pazarcılar Derneği Başkanı İbrahim Ülker, oldu bittilere izin vermeyeceklerini duyurdu:
Seyyar Pazarcıların hakkını kimse çiğneyemez!
*Yeni kurulan Seyyar Pazarcılar Derneği Başkanı İbrahim Ülker, Pazar yerinde tezgah açan her esnafın derneklerine
üye olabileceklerini belirterek, “Bazıları bütünleşmemizden rahatsız oldu ancak, alışacaklardır” dedi.
*Ülker, 30 Mart Cuma günü Seyyar Pazarcılar Derneği’nin resmi açılışına tüm Karacabeylileri beklediklerini duyurdu.
Karacabey Seyyar Pazarcılar Derneği’ni tanıtan hakkında bilgi veren Başkan İbrahim Ülker, tüm seyyar pazarcıları bir çatı altında toplamayı amaçladıklarını söyledi.
Ülker, derneklerinin yeni Pazar Yeri Projesi konusunda etkin bir rol üstlendiğine dikkat çekerek, Belediye tarafından muhatap alınmalarının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Ülker sözlerini şöyle sürdürdü; “Özellikle seyyar pazarcı arkadaşlarımızın ve kamu-oyunun bilgilendirilmesi açısından bazı konularda açıklama getirmek istedik. Derneğimiz, 5362 sayılı oda statüsünde değil, 5253 sayılı Dernekler Yasası’na göre kurulmuştur. Bu nedenle de Karacabey’de herhangi bir oda da kaydı bulunan ya da mesleğimizle uzaktan yakından ilgisi olmayan odalardaki, seyyar pazarcı arkadaşlarımız kendi kuruluşlarına üye olabilirler.
Derneğimize kayıt olmak isteyenlerin bağlı bulundukları odadan kayıtları kesinlikle düşmez. Örneğin, Şoförler Odası üyeleri, mesleklerini daha etkin sürdürebilmek amacıyla, çeşitli kooperatifler kurmaktadır. Örneğin, kamyoncu arkadaşlar Taşıyıcılar Kooperatifini, münibüsçü arkadaşlar Boğaz Kooperatifini kurdular. Bizler de buradan yola çıkarak Pazar yerinde tezgah açan her pazarcının; limoncu, giyim, çamaşır, sebze, meyve satan herkesle aynı çatı altında sorunlarımızı çözmek amacıyla bütünleştik. Kavgacı değil, uzlaşıcı bir tavır içinde olacağız. Karacabey halkı artık kaldırımlarda yürümeli, tozlu yollarda değil. Unutulmamalıdır ki, Karacabey’de artık biz varız. Bazıları pazarcıların bir arada olmasından rahatsız oldu ancak, alışacaklar.” dedi.
Seyyar Pazarcılar Derneği’ne gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirten Başkan Ülker, ilerleyen günlerde kamuoyunun karşısına daha ilginç konularla çıkacaklarını kaydetti. Ülker ayrıca, haklı olduklarına inandıkları her konuda tüm kurumlarla diyalog halinde olacaklarını belirterek, 30 Mart 2007 Cuma günü saat 13.30’da Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çakman’ın da katılacağı dernek açılış törenine tüm Karacabey halkını beklediklerini sözlerine ekledi.
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.