Sertifikalarını aldılar

EML Bilişim Teknolojileri öğrencilerinin gurur günü:
Karacabey Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri öğrencileri, Almanya`daki bir aylık staj süresini tamamladı.
            Okul Müdürü Remzi Çerşit’in de, Almanya`daki son değerlendirme toplantına katılmasıyla öğrenciler belgelerini aldı. Eğitim sonunda düzenlenen değerlendirme toplantısı 17 Aralık 2009 tarihinde Bahnhof Oteli’nde yapıldı. İlk değerlendirmeyi öğrenciler adına Ercan Bostancıoğlu gerçekleştirdi.
            Çok verimli bir staj süresi geçirdiklerini vurgulayan Ercan Bostancıoğlu, “Bizlere bu olanakları sağlayan başta okul müdürümüze, öğretmenlerimize, çalıştığımız iş yerine ve ailelerimize çok teşekkür ederim” dedi.
            Öğrencilerin rehber öğretmenliğini yapan Cengiz Puşulu, bir aylık sürenin kendileri açısından çok iyi geçtiğini söyledi. Puşulu, “Son haftaya kadar bizi hiç yalnız bırakmayan Okul Müdürümüz Remzi Çerşit’in aramıza katılması çalışmalarımıza renk kattı. Bizlere güç verdi, mutlu olduk. Bir aylık staj süresinde bize her olanağı sağlayan Christian Kurz`a, desteklerini esirgemeyen gurbetçi dostlarımıza ve bizlere rehberlik ederek ulaşımımızı sağlayan Erkan Eser’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
            Christian Kurz ise, “Sizlerle tanışmak çok güzel. Öğrencilerimizle, öğretmenimizle bir ay boyunca iyi bir eğitim süresi geçirdik. Bundan sonra da sizlerle iyi dostluklarımız olacağına inanıyorum. Almanya`da kendi evinizde gibi olmanızı bizlerin de Türkiye’de dostlarımızın olduğunu bilmek mutluluk verici. Hepinize iyi yolculuklar dilerim” dedi.
            Son olarak konuşan Okul Müdürü Remzi Çerşit, projenin amacına ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çerşit, “Bu projelerin güzellikleri, yeni bilgiler ile dostluklar edinmektir. Bu konuda çok mutluyum. Bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum; Türkiye’de okulumuzda Leanordo da Vinci Projelerine daha yeni başlamıştık. Yaptığımız ilk toplantıda ilçemiz Kaymakamı Sayın Dursun Balaban, ‘Arkadaşlar! Bu proje olanakları yanınızdan geçen bir nehirdir. Zaman geçirmeden kovanızı doldurun. Çünkü başarı, yeni, taze ve güncel bilgiler, ayrıca da dostluklar bu kovadadır’ demişti.
            Projemizde bizlere önemli destek veren Sütaş Tedarik Zinciri Başkanı Sayın S.Tarık Tezel’e ve Sütaş ailesine çok teşekkür ediyorum. Sütaş`ın okulumuz bünyesinde Merhum Sadık Yılmaz Amca’nın adını taşıyan bir birim oluşturması Endüstri Meslek Lisesi çalışanlarına güç verecektir. Bizlerin Almanya’ya gelmesi yanında, buradan da mesleki eğitim gören öğrencilerin proje kapsamında Karacabey`e gelmesi arzusundayız. Çünkü Karacabey ‘de önemli sanayi kuruluşları mevcuttur. Bu fabrika ve işyerleri bizim için büyük şanstır. Sözlerimin sonunda bu projede bize yardımcı olan herkese, bizlere rehberlik ve misafir eden Erkan Bey’e, öğrencilerimize staj olanağı sunan Christian Kurz’a gurbetçilerimize ve ilçe basınımıza okulum, öğrencilerim ve öğretmenlerim adına ayrı ayrı teşekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladı.
            Staj sonu değerlendirme toplantısı, belgelerin öğrencilere takdimi ve okul adına verilen hediyelerin ardından çiğköfte partisiyle son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.