Sel: “AKP, işsizler üzerinden sadaka siyaseti yapıyor”

Sel: “AKP, işsizler üzerinden sadaka siyaseti yapıyor”
Anavatan Partisi Karacabey Gençlik Kolu Başkanı Murat Sel, işsizliğin en büyük nedenlerinden birinin AKP olduğunu söyledi.
Murat Sel, “Son günlerde yerel basın organlarında Karacabey’de kronik hale gelen işsizlik ile ilgili AKP ilçe yöneticilerinin çeşitli açıklamalarını okuyoruz.
AKP’nin bu yaklaşımlarını yaklaşan yerel seçimler öncesi işsiz gençleri oy deposu olarak hedef alındığını ve böylelikle iştah kabartan bir durum söz konusu olduğunu ifade etmek isterim. AKP’nin Karacabey’deki işsiz gençlere iş bulma konusundaki yöntemini gözlemlemek çok zor bir durum değil. İşsiz bir genç iş bulabilmek için siyasi otoriteden destek alacak ise partiye üye olmak zorunda. Yada gençlik kollarında aktif olarak parti bayrağı ve afişlerini sokaklara asacak. Aksi takdirde şansı yok. İlçemizdeki sağlık kurumlarına bir göz gezdirecek olursak, kimlerin çocuklarının buralarda istihdam edildiğini göreceksiniz. Buna dur demenin zamanı geldi ve geçmektedir. Siyasi partiler iş bulma kurumu olmaktan çıkmalı ve umut tacirliği yapmamalıdır. Siyasette kıyakçı ve kayırmacılık sürüp gittikçe, siyasetin içinde olan ve olmayan gençlerin arasındaki eşitsizlik sürüp gidecektir. İşsiz gençlerin üzerinden oy avcılığı yapılmamasını sakıncalı buluyoruz.

İşsizliğin Önünü Açın
İlçemizde son dört yıldır bir tersane meselesi aldı başını gidiyor. Hiç bir zaman gerçekler balçıkla sıvanmaz. Hiç kimse birbirini çeşitli bahanelerle kandırmaya kalkmasın. “Sen yaptın, ben yaptım”, kavgası ile ortalarda uçuşturulan hedef saptırmaya yönelik açıklamalar bıktırdı. İşsizlik ülkenin ve Karacabey’in önde gelen önemli bir sorunudur. Tersane bir gerçek ama iktidar partisi ilçe temsilcilerinin bu konuda ne yaptıklarını ve ne yapmak istediklerini iyi irdelemek gerekmektedir. İlçemize üç yıl evvel kazandırılması düşünülen tersane projesi Yeniköy’de kurdu, kuşu ve doğayı tahrip edecek gerekçesiyle vize alamadı. Bu durumdan ders çıkaracak olursak, tersane Gelibolu ve Yalova civarında binlerce aileye iş sahası oldu. Ama aynı zihniyet Karadağ eteklerinde bacasından zehir tüttürecek ve hiç şüphesiz binlerce tarım alanına zarar verecek olan kireç ve çimento fabrikası için öncülük yapıyor. Bunun sebebi ise gayet açıktır. Çirkin siyaset! Acaba bu yaklaşım AKP ilçe yönetiminin işsiz gençlere mi? Yoksa AKP yanlısı zengin iş adamlarına mı hizmet ettiğini gösteriyor? Diğer yandan son Belediye Meclis Toplantısı’nda Nestle fabrikasının arka kısmında bulunan ve tarıma elverişsiz olan 250 dönüm arazi için yatırımcıyı cazip kılacak sanayi bölgesi olarak işaretlenen bu proje acaba AKP’li meclis üyeleri tarafından neden onaylanmamıştır. Bu davranış bir kez daha AKP’nin Karacabey’deki işsiz gençlere bakışını gün yüzüne çıkarmıştır. Bu da açıkça gösteriyor ki gıda ve kömür yardımında olduğu gibi bu kez de sadaka politikası uygulanıyor.

Kimi Kime Şikayet Ediyorsunuz?
AKP İlçe Başkanı Halit Türkan’ın son açıklamasında eski milletvekili Dr. Şerif Birinç’i, Canbaz ve Seyran Köyleri sırtlarında yapılması hedeflenen KOTİYAK Projesi’ni Karacabey’e kazandırmayan kişi diye bahsetmesini ibretle karşıladım. Kimi kime şikayet ediyorsunuz? Dr. Birinç bölgemiz adına sevabıyla günahıyla bir dönem AKP Milletvekiliği yapmış birisidir. Peki bu suçlamayı yaparken AKP şimdi ki aktif rolünü o dönem niye göstermedi? Adama sormazlar mı, ilçemizin birikmiş yığınla sorunu varken, neden Birinç’in koluna girerek çözüm arayışında bulunmadınız? Geçmiş beş yıl boyunca sürekli ondan uzak durdunuz. Şimdi bunu çıkıp da kamuoyuna farklı bir şekilde lanse etmeye kalkarsanız gülünç duruma düşersiniz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.