Seçimi biz kazanacağız!

Seçimi biz kazanacağız!
*Karacabey’deki yerel seçimlerde en iddialı parti olduklarının altını çizen Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hamit Çavdarlı, halkın 30 Mart sabahı Milli Görüş belediyeciliği ile tanışacağını söyledi.
*Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hamit Çavdarlı ile yerel seçimler üzerine konuştuk. Genel Yönetmenimiz Nevzat Çakır, siyasete bakış açısından seçimlere nasıl hazırlandıklarına, projelerinden, Karacabey’in ayrıntılarda kalan tüm sorunlarına değin sordu. Deneyimli siyasetçi Hamit Çavdarlı dobra dobra yanıtladı:
N.Ç. -Sayın Hamit Çavdarlı, ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek Belediye Başkan adayı oldunuz? Nedenini açıklar mısınız?
H.Ç. -Belediye başkanlığına aday olmamın nedeni, öncelikle her zaman halka hizmet, hakka hizmeti ilke edinen, yönetimde marka olan Milli Görüş belediyeciliğinin Karacabey de iş başına getirme isteğimizdir. Bunun yanında belediye idaresindeki boşluğun ve yetersizliğin Karacabey’imize bir 5 yıl daha kaybettirdiğini görmemiz bunda etken oldu. Teşkilat ve şahsım olarak hemen her platformda yeri geldiğinde fikirlerimizi açıkladık. Ancak, ciddiye alınmadığını gördük. Bunun üzerine işin başında olmanın ön koşul olduğunu bir kez daha anladık. Tüm bunların yanı sıra, çevremdeki her kesimden ve tabanımızından gelen yoğun talep nedeniyle Saadet Partisi’nden Belediye Başkan adayı oldum.
N.Ç. -Saadet Partisi’ndeki son durum nedir?
H.Ç. -Saadet Partisi’nde genelde ve yerelde çok hızlı bir yükseliş olduğunu açık bir şekilde görebiliyoruz. Emim olun, Türkiye genelinde ve ilçemizde partimiz bu yerel yönetimler seçiminde büyük bir patlama yapacaktır. Karacabey’imize gelince şu an için partimiz açısından son durum oldukça güzel. Seçim çalışmalarımıza başladığımızdan bu yana bir şeyi vurgulamaya çalışıyoruz. O da şu ki, ilçemizde seçime giren mevcut partiler arasında en iddialı partiyiz. Her kesimden aldığımız duyumlar ve izlenimler şu anda böyle. Tabii neticeyi halkımız belirleyecek.
N.Ç. -Karacabey siyaseti sizce nasıl? Seçim yarışını nasıl değerlendiriyorsunuz?
H.Ç. -Bildiğiniz gibi partiler adaylarını açıkladılar. Seçim çalışmalarına gün geçtikçe her parti daha bir hız veriyor. Bu gün için diyebilirim ki, hiçbir parti açık ara önde değil. Ancak ibre bizden yana daha yakın duruyor. Bu bir yarıştır. Halkımız teşkilatların adayların çalışmalarına, performansına bakacak. Belediyecilik konusunda, geçmişten bu güne, kim ne yapmış, mevcut partiler içinde bu konuda kim ne referans gösteriyor? Tüm bunlar bir araya getirilip, değerlendirildikten sonra herkes oyunu ona göre kullanacak. Ve bu yarışın neticesi halkımızın güzel oylarıyla ortaya çıkacaktır.
N.Ç. -Karacabey’de yapılanlar ve yapılmayanlar nelerdi? Seçmenden aldığınız izlenimleri aktarır mısınız?
H.Ç. -Biz teşkilat olarak her zaman halkla iç içe olan bir partiyiz. Özellikle seçimler nedeniyle daha sık halkımızla beraberiz. Özellikle son 5 yılı dikkate aldığımızda seçmenlerin belediye yönetiminden memnun olduğunu söylemek doğru olmaz. Bir şeyler yapılmaya çalışılıyorsa da bunlar oldukça yetersiz, ileriye dönük olmayan, israfa neden olan işlerdi. Seçmenden alınan izlenimi soruyorsunuz, seçmenimiz belediye yönetimini olan güvenini kaybetmiş, beklentilerine karşılık bulamamıştır. Yapılan ve yapılmayanlar noktasında, işte pazaryeri bir örnek, o eski haliyle kalsaydı bu halinden ne kadar farklı olacaktı? Tonlarca demiri yığdılar oraya neticede değişen çok bir şey olmadı. Pazarcı esnafıyla görüşüyoruz. Kendileri söylüyor. Heykele bir bina yaptılar, ileriye dönük bir plana sahip olmadığından, arka tarafını atıl hale getirdiler. İçme suyu sorununa çözüm bulunamadı. Üstelik bu kadar da pahalı olduğu halde. Bunlar sadece ilk anda akla gelenler. Kısacası size, bir dönem daha heba edilmiştir diyebilirim.
N.Ç. -Karacabeylilere neleri vaat edeceksiniz?
H.Ç. -Karacabey halkına neleri vaat ettiğimizi seçim beyannamemizde açıklayacağız. Yepyeni ve güzel projelerimiz var. Sürprizlerimiz var. Ayrıntılarına girmek istemiyorum. Çünkü daha önce yaşadık ki, projelerimiz kopyalanıyor, sözle kullanılıyor ama gerçekleştiremiyorlar. Yine de biraz projelerimden bahsedeyim. Süper Amatörde oynayan Karacabeyspor 3. lige çıkartma hedefimiz bulunmaktadır. Karacabeyspor ve Karacabey Gençlerbirliği ve bunun gibi spor takımlarına maddi ve manevi desteğimiz olacaktır. Alt yapı ve su projelerimiz var. Gölecik suyunun ilçemize kazandırılması yönünde çalışmalarımız olacak. ‘Şefkat’ projesi ile, Karacabey’in ekonomik potansiyelini geliştirmek için yapacağımız etkin çalışmalarla issizlik sorununa çözüme katkıda bulunmaya çalışacağız. İstidama engel olan bütün engelleri kaldıracağız. Beyaz masa projesiyle, ilk defa Milli Görüşçü belediyelerin başlattığı halkla iç içe olma gibi görev anlayışında değişim yaratan projelerimizle partiler ve şahıslar arasındaki inatlaşmayı önleyecek hizmet anlayışını getireceğiz. Halkla ilişkiler projesinde, halk meclislerini oluşturarak katılımcı bir yönetim sergilenip, belediyenin bütün faaliyetleri açık ve şeffaflaştırılacaktır. Halk ekmeğinin düzenlemelerini ve kalitesini arttıracağız. Hizmet sahalarının genişletilmesi konusunda sosyal yardım ve yaygın faaliyet veren aş evi, meslek edindirme kurslarını hızlandıracağız. İnternet belediyeciliğini geliştirerek, halkımız belediye ile ilgili bütün bilgilere istediği zaman ulaşacaktır. Projelerimizi seçim beyannamesinde halkımıza daha açık bir şekilde sunacağız.
N.Ç. -İlçenin en temel sorunlarından bahseder misiniz?
H.Ç. -Biz diyoruz ki, ilçemizde uzun yıllardır, belediye idaresinde, zihniyet bazında değişiklik olmadığı için ilçenin temel sorunları olsun, modern çağdaş bir yapıya sahip olabilme noktasında olsun, her açıdan zengin olmamıza karşın gelinen durum iyi değildir. Ancak birkaç maddeyle sıralamak gerekirse;
a)İçme suyu sorunu, b)Oto park sorunu, c)Pazaryeri sorunu, d)Artan nüfusa cevap veremeyen alt yapı eksiklikleri, e)İçme suyunda ki fiyat artışı, f)Ulaşımı uzak bazı mahallelerimize haftada bir kurulacak Pazaryeri gibi sorunlarla karşı karşıyayız.
N.Ç. -Seçimin çok çetin geçeceği söyleniyor. Siz neler düşünüyorsunuz?
H.Ç. -Elbette netice itibariyle bu bir yarıştır. Her teşkilat ve aday elinden geleni yapacaktır.
Kendisini en iyi anlatan ve bu işte güven veren bir geçmişe sahip, dürüstlüğü ve inandırıcılığı ile öne çıkan ipi göğüsleyecektir. Elbette başladığımız bu yarışta bizlerde Karacabey’imizi bu seçimlerde belediyecilikte adeta bir marka olan Milli Görüş belediyeciliği ile tanıştıracağımıza inanıyoruz.
N.Ç. -Beklentilere cevap verecek misiniz?
H.Ç. -Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Göreve talibiz. Bir belediye yönetiminden beklenen idareyi ve iradeyi göstereceğimize inancımız tamdır. Halkımıza tüm beklentilerine cevap verecek bir birikim ve inanca sahip olduğumuzu bir kez daha söylemek isterim.
N.Ç. -Sizce Saadet Partisi Karacabey’de başarılı olabilecek mi?
H.Ç. -Elbette Saadet Partisi ülke çapında olduğu gibi kesinlikle Karacabey’de de ciddi bir başarı elde edecektir. Daha öncede belirttiğim gibi mevcut partiler arasında en iddialı parti biziz. Tüm kesimlerle her an irtibat halindeyiz. Ciddi bir çalışma içerisindeyiz. İpi göğüslemede başarılı olacağımıza eminiz.
N.Ç. -Seçmenlere son olarak ne mesaj vermek istersiniz?
H.Ç. -Halkımıza şunu söylemek isterim; Biz Milli Görüş inancına sahip kadrolar olarak, 6 yıl öncesine kadar, yaklaşık 550 belediyede, 15 yıl iktidarda kaldık. Halk, üst üste 3 dönem memnun olmadığı halde aynı idareyi tutmaz. Tüm bölgelerde destansı hizmetlere, ilklere imza attık. Bakın bu halk ekmek işi, Ramazan çadırları, beyaz masa, SEDE denilen seçtiklerini denetle gibi projelerin fikir babası ve ilk uygulayıcıları bizleriz. İlçemizde de yönetimi devraldığımızda yeni projelerimizle yine uzun vadeli, kalıcı ve destansı çalışmalara imza atacağız. Biz Milli Görüşçüler olarak, verdiğimiz sözleri hep tuttuk. Bazılar gibi konjoktör gereği deyip, eğilip bükülmedik. Hep dik durduk. Bir yönetimde irade böyle sağlanır.Belediye yönetimini devraldığımızda da hiçbir sözümüzü unutmadan, ertelemeden, görevimizi en iyi şekilde yapacağımıza söz veriyoruz. Halkımızla yakın temas halinde bulunarak, 50-100 yıl ötesine cevap verecek şekilde projeler ortaya koyarak yapacağız. ‘Ben yaptım oldu’ düşüncesiyle hareket etmeyeceğiz. Bizim iktidarımızda vatandaş, belediye başkanlığına evine gider gibi rahat girip çıkacak, isteğini söyleyebilecek. Belediye yönetimi ile en kenardaki mahalle sakini arasında kesinlikle ulaşılmaz mesafe olmayacak. Modern gelişmiş tüm sorunlarını halletmiş bir Karacabey’i elbirliği oluşturmak ve 30 Mart sabahı buluşmak üzere burada tüm halkımıza saygılarımı sunuyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.