Şantajla politika yapıyorlar

Zeki Gülan, Halit Türkkan’a yüklendi:

Şantajla politika yapıyorlar

DP İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gülan, AKP İlçe Başkanı Halit Türkkan’ın Fevzipaşa Köyü’nde yaptığı konuşmasını sert dille eleştirdi. Gülan, “Türkkan pot kırma yarısını tek başına götürüyor. Sütte leke var, AKP’de leke yok diyenler, sürekli sorun çıkarıyor. Türkan Karacabey halkına adeta emir veriyor. AKP’nin hizmetinden faydalanamayan ve AKP’yi sandıkta hezimete uğratan Karacabey halkına, “Oy vermezseniz hizmeti unutun, Gölecik Barajı’nı da unutun.” sözleriyle bir tehdit ortamı oluşturmaktadır. Karacabey Belediyesi’nin bugüne kadar yapılan hizmetlerini engellemeye çalışanların gerçek yüzü işte budur” diye konuştu.
İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Gülan, Türkiye’nin çıkarlarının ikinci plana itildiği görüşünü savundu. Gülan, AKP iktidarına ve İlçe Başkanı Halit Türkkan’a şu eleştirileri sürdürdü:
“Vakıflar Kanunu ile yabancılara imtiyaz sağlayıp tepki topluyorlar. Türban sorunu, emeklileri çileden çıkaran sosyal güvenlik sorunu, hastaların ilaç sorunu, Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimi tanıma sorunu ile kaos üstüne kaos yaratanlar bunlar değil mi? Tek başına iktidar oldular diye, tümüyle değişmesi sakıncalı olan anayasayı bile ortadan kaldırmak istiyorlar. Bankalar ve borsa hisseleri yabancıların egemenliğine geçti. Tek başına iktidar olmak, devleti ve rejimi korumayı unutmak değildir. Her şeyi istediğim gibi değiştiririm, her taşı istediğim gibi yerinden oynatırım zih-niyeti ile bu ülke yönetile-mez. Parti çıkarları hiçbir zaman ülke çıkarlarının üzerinde olamaz.
Karacabey’de hiçbir bürokratın geleceği ile oynamadım diyen Türkkan’ı, AKP döneminde Karacabey’den tayini çıkan bürokratlara sormak gerekir.
Türkkan, sütte leke var, AKP’de leke yok diye gülünç bir ifade kullanmış. Kendilerine o kadar güveniyorlarsa milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırsınlar. Leke ilacı yeter mi, yetmez mi, o zaman anlarız. Millete ve adalete hesap vermekten kimse kaçamaz. Dağkadı Köyü’ndeki hatalı sözleri kullanıp daha sonra bu olay adalete intikal etmesin diye uğraşanlar kimlerdi acaba? Türkkan şimdi yeni potlar kırmaya devam ediyor ve Belediye Başkanlığı seçimlerinde biz kazanamazsak, Karacabey’e hizmet gelmez diye açıkça söylüyor. Nerede hata yaptığını bilmeyen bu kişi şu anda AKP İlçe Başkanıdır. Ova köylerinin yapılmayan yolları, gerçekleşmeyen elektrikli tarım sulaması, çiftçilerimize verilmeyen damlama sulama sistemi hakkı, unutulan soğuk hava deposu ve paketleme tesisi için AKP’den bir engelleme gelip, gelmediğini halkımızın takdirine bırakıyorum. Bunları Karacabey çiftçisinden yeterli oy almadıkları nedeniyle mi yapmadılar?
Belediye Başkanı ile hükümet aynı partiden olmazsa, o ilçelere hizmet gitmez diyen Sayın Türkkan’ı Karacabey halkı asla unutmayacak ve bu sözün hesabını da soracaktır. Kimse Karacabey halkını cezalandırmak için kendini yetkili göremez. Belediye’de Ergün Koç’un hizmetlerini neden engellemeye çalıştıkları şimdi daha iyi anlaşılıyor. Bu sözler engellemenin itirafı değil midir? Biz seçimi kazanmazsak Gölecik Barajını da unutun diye adeta halkımıza şantaj yaparcasına konuşuyorlar. Bunların aklı fikri AKP rozetinde. Öyle anlaşılıyor ki, Türkkan’a göre AKP’nin çıkarları Karacabey’in çıkarlarının da üzerinde. Yazıklar olsun. Siyasetinde cılkını çıkardılar. Karacabey halkından emirle, tehditle, şantajla oy isteyenlerden utanıyoruz. Karacabey halkı, hangi makamda olursa olsun, böyle zihniyete sahip insanlar tarafından yönetilmeye layık değildir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.