Sanayi Sitesi’ne hizmet yağacak!

Sanayi Sitesi’ne hizmet yağacak!
Karacabey Anavatan Partisi Belediye Başkan Adayı Erol Onur, belediye yönetimini devraldıkları andan itibaren belediyenin hizmet olanaklarını sanayici esnafına sunacaklarına dikkat çekti.
İlçe Başkanı Mustafa Hari ve partililerle Sanayi Sitesi esnafını ve kooperatifini ziyaret eden Erol Onur, “Sanayi ilçemizin en önemli istihdam sağlayan sahalarından biri olması dolayısıyla her şeyden önce hizmet almayı hak etmektedir.
ekrar Belediye Başkanı seçildiğim takdirde sanayinin layık olduğu bütün hizmeti almasını sağlayacağım” dedi.
Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Burhan Sevinç, sanayici esnafının beklentilerini dile getirirken şunları söyledi; “Karacabey sanayi esnafı mevcut dönemde belediye hizmetlerinden diğer yerlere oranla yüzde 10 bile hizmet almamıştır. Karacabey Belediyesi’nin başındaki anlayış bizleri adeta yok saymaktadır. Hizmet aracı ve iş makinesi gibi taleplerimizde 3-5 belediye memurunun peşinde koşmaya mahkum bırakılıyoruz. İnsanların kasıntılı egolarıyla uğraşmaktan bıktık. İş makinelerinin başındaki elemanlara ücret vermeden nerdeyse hiçbir iş yaptırmak mümkün değil. Belediye’deki bu sistemden bıktık usandık. Bunu kaç defa belediye yönetimine ilettiğimiz halde ilgi görmedik. Bu anlayışın derhal değişmesini ve 29 Mart’tan sonra farklı bir anlayışın belediyede hakim olmasını istiyoruz.”
Burhan Sevinç sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediye sanayiye ait hiçbir işin ucundan samimiyetle tutmamaktadır. Sanayiciye adeta yok muamelesi yapmaktadır. Biz de sanayi esnafı olarak 29 Mart’ı heyecanla bekliyoruz. Sanayiyi büyük yağmurlarda su basmakta ve mevcut olan kanalizasyon tahliye pompası yetersiz kalmaktadır. Sanayinin içindeki yollar adeta mayın dökülmüş gibi, köstebek çukuru gibi bakımsız ve delik deşik vaziyette. Hiçbir bakım ve ilgi söz konusu değil. Yağmur suyu giderleri açılmıyor ve tamamen tıkandı. Kaç sefer Belediye başkanına konuyu ilettim. Hep kulağının üzerine yattı. Sanayinin dördüncü kısmı sanki Gazze yolları gibi. Çamur ve toz bulutu halinde. Buraya bir asfaltlama işi şimdiye kadar yapılamaz mıydı? Belediye tarafından yapılan anonslar sanayide duyulmamaktadır. Derhal bir cihaz konulmalıdır. Sanayi hattında çalışan belediye halk otobüsleri kışın erken saatte seferlerini sonlandırdıkları için esnaf mağdur olmaktadır. Sanayi’deki Çıraklık Okulumuzun bir sürü eksiği gediği vardır. Bu noksanların Belediye tarafından karşılanmasını istiyoruz.”
Sanayi esnafın sıkıntılarını çözeceklerini belirten Anavatan Partisi Belediye Başkan Adayı Erol Onur “Her gittiğimiz yerde belediyeyi bürokratların ve bir iki memurun idare etmesinden kaynaklanan şikayetlerle karşılaşıyoruz. Bu son derece yanlış bir uygulamadır. Herkes haddini ve konumunu bilecek. Belediye başkanı başkanlığını, memur da memurluğunu yapacak. Aksi halde tabiat boşluk kabul etmez. Belediye’deki bir takım memurlar belediyeyi yönetecekse niye millet belediye başkanı seçiyor. Bu sıkıntıların hepsini 29 Mart’tan sonra halledeceğiz. Sanayinin sorunlarına kalıcı çözümler getirmek bizim işimiz” diye konuştu.
Daha sonra sanayici esnafıyla bire bir görüşen Erol Onur, işsizlik nedeniyle birçok işyerinin kapanmasının acı bir durum olduğuna dikkat çekti.
Sıkıntılarını dile getiren esnaf, “Bizler yemeğe ekmek bulamazken, belediye 70 liralık su sayaçlarını 300 liraya bizlere satıyor. Acımasız ve gaddarca uygulamanın acilen düzeltilmesini istiyoruz”
29 Mart’tan sonra vatandaşı mağdur eden bu uygulamanın derhal düzeltileceğini ve Bursa’nın ilçeleri içerisinde en temiz ve en ucuz suyun Karacabey’de içileceğinin sözünü veren Erol Onur şöyle konuştu: “Bugün fahiş fiyatla millete su satmanın ve pahalı sayaç takmanın hesabını sormak için geliyorum. Bakın bugün Belediye parasızlıktan içme suyu arıtma tesisinin kimyevi ilaçlarını alamadığı için su arıtma çalıştırılmıyor. Millete kaba su içiriliyor. Gelin hep beraber 29 Mart’tan sonra belediyenin durumunu düzeltelim. Arıtmamız da çalışsın kaliteli hizmeti de beraberce üretelim. Böyle tarumarcı zihniyete belediyeden uzaklaştıralım. İlçenin, milletin ve belediyenin önünü açalım. Belediye bazı yandaşlara servet üretmesin. Belediye’nin kaynakları bazı yandaşların cebine gitmesin. Millete dönsün. Biz bunu istiyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.