Şampiyonun torunları görücüye çıkıyor

 
Katıldığı 36 yarıştan 28’ini birincilikle tamamlayan ve 32 yarışta da ilk 4’ün içine giren safkan Arap atı Özgünhan’ın torunları, İstanbul Veli Efendi Hipodrumu’nda yapılacak açık artırmaya götürülüyor.
Akçadağ ilçesi Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde özenle yetiştirilen 16 safkan Arap tayı, yarın İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda açık arttırma usulüyle satışa sunulacak. At yarışlarında önemli dereceler elde etmiş Özgünhan ile Berkoş’un torunlarının da aralarında bulunduğu tayların satışından 1, 5 milyon liralık gelir elde edilmesi bekleniyor.
Bu tayların arasında bulunan Turabi, Ağınlı, Zap, Usta, Yolbulan ve Sugözü gibi atların dedeleri, katıldığı 36 yarışmanın 28’inde derece alan Özgünhan. Katıldığı yarışmaların sadece 4’ünde fire veren Özgünhan 32 yarışmada ilk 4’ün içine girmeyi başarmış bir at.
Yaşarcık, Saltukhan, Hobi, Kızgınlav ve Savaşçı da 4 yılda 43 koşuya katılan ve 9 birinciliği bulunan Berkoş’un torunları.
“Elit” olarak nitelendirilen 16 tayın arasında özellikle Savaşçı ve Yolbulan büyük ilgi görüyor.
Besin değeri yüksek yemlerle beslenen ve Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nün önemli gelir kaynakları arasında bulunan safkan Arap tayları Türkiye’de iki yerde yetiştiriliyor. Ayrıca bu taylar biri Bursa Karacabey’de, diğeri de İstanbul Veliefendi Hipodrumu’nda düzenlenen iki açık artırmada satışa sunuluyor. Bursa’daki açık artırmaya 1, 5 yaşındaki, İstanbul’dakine de 2, 5 yaşındaki taylar gönderiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.