Salon futbolu başlıyor!

Karacabey Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün düzenlediği, “Herkes İçin Her Yaşta Spor Kaymakamlık Kupası Kurumlar Arası Salon Futbol Turnuvası’ 11 Ocak 2010 tarihinde başlıyor.
            Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak turnuvaya katılacak kurumların 08 Ocak 2010 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Turnuvayla ilgili Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden bilgi alabilecekleri belirtildi.
            İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Şaban Bayraktar, geçen yıl büyük ilgi uyandıran turnuvaya tüm kurumların katılımını beklediklerini duyurdu. Bayraktar, ”Atatürk Spor Salonu tüm spor organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek kapasitede bir tesis. Bu anlamlı turnuvada dostluk ve dayanışmanın pekişmesini amaçlıyoruz. Gençlerimize sporu sevdirmeyi ve kötü alışkanlıklardan kurtarmayı hedefliyoruz. Tüm kurumlarımızı bu turnuvada görmek istiyoruz.” diye konuştu.
            Salon Futbolu ile ilgili hususlar şu şekilde açıklandı;          
KAYMAKAMLIK KUPASI FUT-SAL SALON FUTBOL TURNUVASI
1)Tertip komitesine başvuran ve Tertip Komisyonunca uygun görülen takımların katılımlarıyla maçlar yapılacaktır.
2)Maçlara katılması uygun görülen takımlar, bu statü hükümlerine aynen uymayı kabul ve taahhüt etmiş sayılır.
3)Müsabakalar, yıldızlar, büyükler 20  34 yaş arası ve olgunlar 35 yaş ve üstü kategorilerinde oynanacaktır.
4)Müsabakalar boyunca bir takımdan diğer bir takıma, bir kategoriden diğer kategoriye oyuncu transferi yapılamaz.
OYUN KURALLARI
1)Oyun 1 kaleci olmak üzere her biri  en çok 5 oyuncudan oluşan iki takım arasında oynanır. Yedek oyuncu sayısı en fazla 7’dir.Maç boyunca oyuncu değişikliği yapma hakkı sınırsızdır (Oyundan çıkan oyuncu bir daha oyuna giremez) Kaleci herhangi bir oyuncuyla hakemin bilgisi dahilinde yer değiştirebilir.
2)Eğer oyuncular dışarı gönderiliyorsa ve oyun içinde sadece 2 oyuncu kalırsa oyun tatil edilir.
3)Tüm takımlar Turnuva öncesi tertip komitesine bildirdikleri oyuncu ve yine bildirdikleri oyuncu numaraları ile sahaya çıkacaklardır. Kesinlikle oyuncu kadrosunda ve numaralarda değişiklik yapılmayacaktır.
4)Maçlar 20’şer dakikalık 2 devre halinde oynanır. Devre arası 10 dakikadır. Oyun durduğunda Spor Salonundaki kronometre durdurur. Mutlak saat skorborddur.
5)Oyun para atışı yapılması ve kazanan takımın hücum edeceği kaleyi seçmesiyle başlar.
6)Başlama vuruşundan doğrudan doğruya gol yapılabilir.
7)Top tavana temas ettiğinde oyun dışında sayılır ve taç kararı verilir.
8)Takımların forma numaraları 1 den 12 ye kadar olacaktır. 1 ve 12 kaleci numaralarıdır. Kaleci formaları diğer oyuncular ile maç hakemlerinden bariz şekilde farklı renklerde olmak zorundadır ve eşofman altı giyebilirler.
9)Serbest vuruşlarda rakip oyuncular toptan en az 5 metre uzakta olmalıdırlar.
10)Kale atışı kaleci tarafından ve kale alanının herhangi bir noktasından kullanılır, bu atıştan gol yapılamaz.
11)Takım kaptanlarının sol kollarında 5 cm eninde ve ayrı renkte bir bant bulunacaktır.
12)İki takım formasının benzerliği durumunda yazı-tura atışı yapılarak kaybeden takıma oyun yeleği giydirilecektir.
13) Maç hakemi tarafından ihraç edilen oyuncular hiçbir şekilde yedek kulübesinde oturamazlar. Oyun alanını terk etmek zorundadırlar. Müsabakadan ihraç edilen oyuncu bir daha oyuna giremez ; bir sonraki maçta oynayamaz. Gerektiğinde Komite bu cezayı arttırabilecektir.
14)Maçlar Tertip Komitesince düzenlenen fikstürde belirtilen saatlerde yapılacaktır. Takımlar maç saatinden en  az 30 dakika önce salonda hazır olacaklardır Maçlara zamanında çıkmayan takım için 10 dakika bekleme süresi tanınır. Bu sürede takım sahaya çıkmazsa 3-0 hükmen mağlup sayılacaktır
15)Maçlarda galibiyete 3, beraberliğe 1, mağlubiyete 0 puan verilecektir
16)Bir takım bir devrede 5 faul yapma hakkına sahiptir.6 ve diğer yapacağı fauller de rakip takım 12 metre atışı kullanır. Bu atış esnasında baraj kurulamaz.
17)Aynı puana sahip takımların sıralamasında önce  kendi aralarındaki maça bakılır.bunda da eşitlik söz konusu ise gol averajına bakılır., bunun da eşitliği halinde kuraya başvurulur.
18) Çeyrek-Yarıfinal Üçüncülük ve Final maçlarının berabere bitmesi durumunda 5’er penaltı atılır yine üstünlük sağlanmazsa oluşumunda eşitlik bozuluncaya kadar penaltı atışlarına devam edilir
19)Kalecinin sakatlığında, cezalı duruma düştüğünde ve yokluğunda takım kadrosunda bulunan oyunculardan biri kaleci olarak oyuna dahil edilebilir.
HAKEMLER
1- Bu statüde belirlenen esasların saha içi uygulamalarında maçları yönetecek hakemler yetkilidir.
2- Her maç için bir hakem, iki yardımcı hakem ve bir dördüncü hakem görevlendirilir. Hakem görevlendirmeleri Tertip Komitesince yapılır. Maçlar için hakem , yardımcı hakem ve dördüncü hakem olarak görevlendirilen kişiler görevlendirildikleri maç saatlerinde salonda bulunmak zorundadırlar.
3- Herhangi bir mazeret nedeniyle hakem veya yardımcılarından birinin maç saatinde gelmediği veya maç esnasında sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kaldığı durumlarda dördüncü hakem onun yerini alacaktır. Dördüncü hakemlik görevine ise Tertip Komitesi tarafından bir hakem görevlendirilecektir.
İTİRAZLAR
1-Maçların başlamasından önce oyun yerinde karşı takım kaptanı ve yöneticisi önünde itiraz olunan hususun açıkça belirtilmesi suretiyle takım kaptanı veya yöneticisi tarafından yazılı olarak yapılır.
2-Takımlar Maç başladıktan sonra maç bitimine kadar itiraz yapabilir.. Yalnız eksik kadro ile sahaya çıkan ve oyuncu değişikliği yapan takımlara sonradan girecek futbolcular hakkında karşı tarafın herhangi bir itirazı o anda hakem tarafından dinlenir ve tespit edilir
3- Yapılmış olan tüm itirazlar Tertip Komitesi tarafında karara bağlanır ve bu karar kesin olup değiştirilemez.
DİĞER HUSUSLAR
1.Müsabakalar 2 ayrı kategoride yapılacaktır.(GENÇLER) BÜYÜKLER : 20  34  yaş arası
OLGUNLAR .35 yaş ve yukarısı (Köyler ve Merkez olarak.Ayrı iki grup halinde oynanacak Köyler grubu 1.2.3.ile Merkez grubu 1.2.3.süne kupa verilecek Turnuva sonunda Köyler 1. si ile Merkez 1. si SÜPER kupa için yarışacaktır.Her kategori kendi içinde değerlendirilecek. Turnuva sonuna kadar takınlar arasında oyuncu değişikliği yapılamayacak olup, müracaat anında verilen oyuncu listeleri esas alınacaktır.
            Takımlar oluşturulurken Faal futbolcular(2009-2010 vizesi yapılmış) takımlara dahil edilmeyecek olup eskiden profesyonel olarak oynamış olanlardan her takımda en fazla 1 tane bulundurabilir. Faal futbolcu oynatan takımlar turnuvadan ihraç edilir.
2. Müsabakaya katılacak kurum ve kuruluşlar  08.01.2009 Cuma günü mesai bitimine kadar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne katılım formlarını, takım listelerini ve dekontları teslim edeceklerdir.Aynı gün saat saat: 19.00’da Gençlik Spor İlçe Müdürlüğünde kura çekimi yapılacaktır. Turnuva 11.01.2009 Pazartesi günü Atatürk Spor Salonunda saat 19.00 da başlayacaktır.
       Kurum ve Kuruluşları temsilen müsabakalara katılacak kişilerin en az 3 ( üç ) aydır Karacabey’de bir iş yerinde çalışıyor olmaları veya, Karacabey Doğumlu olmaları ya da Karacabey’de ikamet ediyor olmaları gerekmektedir.
3.Müsabakalara resmi kurumlar, özel kuruluşlar, köy  takımları katılabilirler.
4.Müsabakalarda belirtilen futbol oyun kuralları geçerli olacaktır. Tereddüt halinde  komitenin kararı geçerli olacaktır.
5.Müsabakaya katılacak takımlar tertip komitesine resimli katılım formları ile Nüfus cüzdanı fotokopisini , Katılım ücret dekontuyla birlikte teslim edeceklerdir.08.01.2009 tarihinden sonra teslim edilecek başvuru formları kabul edilmeyecektir. Katılım formunda ismi olmayan oyuncu oynatılmayacaktır. İtiraz halinde disiplin kurulu tarafından işlem yapılacaktır.
6.Talimatta belirtilen kurallara uymayan takımlar müsabakadan ihraç edilir. İhraç edilen takım herhangi bir hak talep edemez. Müsabakalarla ilgili itirazlar itiraz dilekçesiyle birlikte 24 saat içerisinde  Garanti bankası  541 – 6694914 nolu Gençlik Spor Müdürlüğü hesabına 75.00 YTL yatırılarak yapılacaktır.
7.Müsabakalar tek devreli lig usulü oynatılacaktır.
8.Müsabakalara katılmak için başvuran takımlar katılım harcı olarak müsabaka masraflarında kullanılmak üzere  Olgunlar ve büyüklerde 250 YTL (ikiyüzelli YTL.)  Garanti bankasındaki 541 – 6694914 nolu Gençlik Spor Müdürlüğü hesabına yatıracaklardır. Müracaatlar sırasında dekontun bir nüshası Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne katılım formu ile birlikte teslim edeceklerdir.
9.Müsabakayı yöneten hakemler maç raporunu teknik komiteye teslim edeceklerdir.
10.Müsabakaya katılacak takım oyuncularının sağlık kontrollerimi yaptırmaları gerekmektedir. Bu yönde doğacak olumsuzluktan teknik komite sorumlu değildir.
11.Katılım formları Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünden temin edilecektir.
12.Müsabakalarda kurallara uygun numaralı takım formalarını kullanmak zorunludur. Spor ayakkabıları ve spor malzemeleri bir çanta içinde salona gelecek, temiz olmayan  ve dışarıda kullanılan günlük ayakkabılarla spor salonuna girilmeyecektir. Antrenör ve diğer görevlilerin salona spor ayakkabısıyla gelmeleri gerekmektedir. Spor ayakkabısız ve uygun olmayan kıyafetle gelenler oyun alanına alınmayacaktır.( Halı saha ayakkabısı uygun değildir )
13.Maçlarda salonda 1 sağlık personeli bulundurulacaktır.
14.Saha kenarında düzenlenmiş özel yerlerde oturmaları kaydıyla yedek futbolcular ve (ihraç hariç) oyundan çıkan futbolculardan başka 1 Yönetici, 1 Antrenör ve 1 Masör bulunabilir.
15.Takımların yöneticileri maçtan önce “Maç İsim Listesini” imzalayacaklardır. Yönetici olmadığı takdirde Antrenör veya Takım Kaptanı maç isim listesini imzalayabilir
16. Saha kenarında oturmalarına müsaade edilenler görevleri dışında, hiçbir olaya sözle veya fiili olarak katılamazlar ve maç boyunca boyunlarındaki kartlarını taşımak zorundadırlar.
17. Saha kenarına oturmalarına izin verilen görevlilerden biri oyunculara taktik ve talimat verebilir.  Ancak o kişide teknik alan içerisinde kalmalı, her zaman sakin ve kontrollü hareket etmeli ve talimatını verdikten sonra yerine dönmelidir.
18.Saha içinde kenar çizgisi ve gol çizgisi ile tribünler arasında görevliler dışında hiçbir kimse bulunmayacaktır.
19.Maçların yapıldığı salonda toplu olarak ve devamlılık arz eden şekilde söz, hareket veya pankart ve benzeri araçlar ile aşağılayıcı , tahrik ve taciz edici, kötü söz niteliğinde slogan atılması, hakaret ve çirkin tezahüratta bulunulması yasaktır. Aksine davranışlarda; ceza dahil her türlü önlem alınacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.