Salih Çekiş rekor kırdı

Karacabey'de konuşma engelli Salih Çekiş, topladığı kapaklarla Belediye'ye üçüncü kez tekerlekli araç kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Mavi kapak kampanyasının birçok belediyede sonlandırılmasına karşın Karacabey Belediye Başkanlığı, projeyle engelli vatandaşlara umut olmaya devam ediyor.

Mavi kapak kampanyasının başladığı günden beri destekçisi olan Salih Çekiş, ilçe halkının takdirini topladı. Çekiş, bu zamana kadar topladıkları kapaklarla toplam 3 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine verilmesi için Belediye'ye kazandırdı.

Çekiş'in özellikle akşam saatlerinin büyük bir kısmını kapak toplamaya ayırdığı öğrenilirken, kafeterya ve lokantalara da müşterilerin kapakları atmaması için kutular koyduğu kaydedildi. Çekiş, kampanyaya ara vermeden destek olmaya devam edeceğini ve vatandaşların mavi kapakları çöpe atmamaları ve bu konuda duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Topladığı kapakları Belediye'ye teslim eden Çekiş'i makamında ağırlayan Başkan Ergün Koç, duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, “Bu yaptığınla sadece Karacabey'e değil Türkiye'ye insanlık dersi veriyorsun. Güzel çabanın ve heyecanının hiç bitmemesini temenni ederim” dedi. Çekiş ise Koç'a kampanyaya devam edeceğinin sözünü verdi.

Projeyi 3 yıldır başarılı bir şekilde sürdüren Karacabey Belediye Başkanlığı Çevre ve Kontrol Müdürü Beyhan Akınsal, bu zamana kadar 3 ton'un üzerinde mavi kapağı geri dönüşüme kazandırdıklarını açıkladı. Akınsal, mavi kapak projesi ile 30'un üzerinde tekerlekli sandalyeyi engelli kişilere temin ettiklerini belirtti. Bu rakamın haricinde Belediye Başkanlığı olarak da pek çok engeli aracını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını sözlerine ekleyen Akınsal, destek veren herkese teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.