Şaibesiz ve şeffaf bir yönetim olacak

Şaibesiz ve şeffaf bir yönetim olacak
*MHP’nin tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de patlama yapacağını savunan Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, en iddialı parti olduklarını söyledi.
*MHP Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur ile yerel seçimler üzerine konuştuk. Genel Yönetmenimiz Nevzat Çakır, siyasete bakış açısından seçimlere nasıl hazırlanıldığını, adayların projelerinden, Karacabey’deki son duruma değin açıkça sordu. Eğitimci Ayhan Tayfur ise içtenlikle yanıtladı:
N.Ç. -Sayın Ayhan Tayfur, MHP’ den aday olmanıza en önemli etkenler nelerdir?
A.T. -MHP’nin siyasi çizgisini ve izlediği dürüst, ilkeli, uzlaşıcı politikasını kendi kişiliğimle özdeşleştirdiğim için. Çalıştığım kurumlara siyaseti sokmasam da, her zaman gönlümde Ülkücü fikirleri taşıyordum. Emekli olduğum gibi MHP’ye üye oldum. MHP’nin mensubu olduğum için de son derece mutluyum, gururluyum.
N.Ç. -Eğitimci bir kimliğiniz var. Karacabey halkı tarafından yakından tanınıyorsunuz. Ancak, yine de yeni seçmenlere kendinizi tanıtır mısınız?
A.T. -1957 Karacabey Sultaniye Köyü doğumluyum. İlkokulu Sultaniye Köyünde okudum. Sınavı kazanarak Arifiye Öğretmen Okuluna girdim ve 1975 yılında mezun oldum. Ş.Urfa-Akçakale, Bandırma-Ergili Köyü ve Van-Erciş’te 5 yıl çalıştıktan sonra 1980 yılında Karacabey Akhisar Köyü İlkokulu Müdürlüğüne atandım. Bu arada Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Eğitim Önlisans Bölümünü bitirdim.1993 yılı sonunda Karacabey Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcılığına ve 1996 yılı başında da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atandım. 30 yıllık meslek hayatımı tamamlayıp 2005 yılında emekli oldum. 2007 yılında Kızılay Şube Başkanlığına seçildim ve halen bu görevi sürdürmekteyim. Evliyim, iki kız, bir erkek, üç çocuk babasıyım.
N.Ç. -Sizce Karacabey halkı seçim havasına girdi mi?
A.T. -Evet kısmen girdi. Karacabey halkı, eğriyi-doğruyu ayırabilen, yerel seçimlerde partiden ziyade adayın kalitesini ve güvenilirliğini ön planda tutan, bilinçli seçmenlerden oluşmaktadır. Şu anda adayları akıl kantarına koyduklarını sanıyorum. Yakında tam havaya girilir diye düşünüyorum.
N.Ç. -Seçim çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?
A.T. -10 Ocak 2009 Cumartesi günü MHP Bursa Milletvekili Necati ÖZENSOY’un da katılımıyla adaylığım açıklandı. Basınımıza ve siyasi partilere nezaket ziyaretlerinde bulunuldu. Pazaryeri esnafı ve bir kısım çarşı esnafı ziyaret edilip dilek ve şikayetler dinlendi. Ziraat Odası,Ticaret ve Sanayi Odası, Ova Köyleri Sulama Birliği ziyaret edildi. Karacabey FM radyo programı yapıldı. Esnaf ve Sivil Toplum Örgütleri’ne ziyaretler devam etmektedir. Halkın isteklerine göre, geceleri proje tasarlamaktayım.
N.Ç. -Karacabeylilere vaatleriniz nelerdir?
A.T. -Tüm açık yüreklilikle dürüst, şaibesiz, şeffaf bir yönetim vaat ediyorum. 30 yıllık idarecilik hayatımda, makam odamın kapısı sürekli açıktı. Herkes rahatlıkla gelip derdini anlatabildi. Hiçbir kararımı kapalı kapılar ardında vermedim. Karacabey’li hemşehrilerim beni tercih ederse, Belediyenin tüm olanaklarını halkın menfaatleri doğrultusunda kullanacağıma, usulsüzlüğe, yolsuzluğa asla taviz vermeyeceğime söz veriyorum. Belediyeyi rant kapısı değil, halka hizmet kapısı yapacağım. Benim felsefemde halka hizmet Hak’ka hizmettir.
N.Ç. -Sizce son 5 yılda Karacabey nasıl yönetildi?
A.T. – Öncelikle Sayın Belediye Başkanı yapamayacağı şeyleri vaat etmekle ilk hatasını yaptı. (5000 kişiye iş, 20 fabrika gibi) Ekibini iyi kuramadı bence. Personeline hakim olamadı. Belediye otorite boşluğu hasıl oldu. Başkan yanlış yönlendirildi ve 2 yıl büyük savurganlıkla geçti. Belediyeciliği ancak 3. yılında kavramaya başladı. 5 yıllık icraatlara gelince, Atatürk heykelini değiştirdi, Atatürk Parkını hizmete açtı, çok pahalı satın alınan arsaya iş merkezi yaptı, ana caddeye ve meydana taş döşedi, pazaryerini yaptı ve Yeniköy’e yürüyüş yolu kazandırdı. Yapılan hizmetleri küçümsemiyorum, Karacabey adına yapılan her hizmet için Allah razı olsun diyorum. Ama her Karacabeyli gibi ben de eleştiri hakkımı kullanarak; parkın içine bodur ağaçlar yerine bol gölgeli büyük ağaçlar dikilmeli ve ileride orası mesire yerine dönüşebilmeli. Sosyal tesisler yapılmalıydı ve çocuklara daha fazla oyun alanları yaratılmalıydı. Poyraz rüzgarı için önlem alınmalıydı. Karacabey çöp kokusundan kurtarılmalıydı ve etkin bir sinek mücadelesi yapılmalıydı. Pazaryeri tam bir fiyaskodur. Bir tek esnaf memnun değil. Çok pahalı alınan arsaya yapılan iş merkezinden büyük zarar edilmiştir. Dükkan ve bürolar satılamamaktadır. Yeniköy’e yürüyüş yolu güzel oldu; ama o sahil, gazinolar, çay bahçeleri ve eğlence yerleriyle bezenmeliydi. Günübirlik gelenler için soyunma kabinleri ve duşlar yapılmalıydı. Piknik alanı mutlaka düzenlenmeliydi.
N.Ç. -Karacabey’in en temel sorunları nelerdir?
A.T. -Madde madde sıralamak gerekirse;
1.İnsanlarımız öncelikle ekonomik sıkıntı içindedir, iş ve aş peşindedir. Tarıma dayalı, doğaya ve çevreye zarar vermeyecek organize sanayi bölgesi oluşturulmalı. Ruhsat ve alt yapı hizmetlerinde belediye katkısı sağlanarak, yatırımcılar teşvik edilmelidir.
2.Gölecik Barajı devlet desteğiyle bir an önce yapılmalı, mevcut hat 1000’lik borularla değiştirilmeli, içme suyu arıtma tesisi kapasitesi arttırılarak modernize edilmedir.
3.Çöp rezaleti ortadan kaldırılmalı, derhal Katı Atık Ayrıştırma ve Değerlendirme Ünitesi kurulmalı. Kanalizasyon ve atık su arıtma tesisi modernize edilmelidir.
4.Sosyal yardımların yapılış şekli yanlıştır, üzücüdür. Tabiî ki yardım yapılacak, sosyal devlet anlayışının gereğidir bu. Biz, Vatan-Kart projemizle ilçemizin fakir ve ihtiyaç sahiplerini belirleyerek, onların her türlü belediye hizmetlerinden ücretsiz yararlanmalarını, onları rencide etmeden, onurlarını kırmadan maddi destek sağlamayı taahhüt ediyoruz.
5.Bursa 2020 çevre düzeni planın da, Karacabey’in merkez nüfusunun 100.000 olabileceği tahmin edilmektedir. Bu nedenle Karacabey’de yeni yapılaşma alanı yaratılmalıdır. Geniş bahçeli, tek katlı evlerden oluşan mahallelere, belediyece cazibe merkezleri oluşturularak, kentsel dönüşüm özendirilmeli, sitelerden çok katlı modern binalardan oluşan bir Karacabey yaratılmalıdır.
6.Pazar yeri yeniden, modern bir şekilde, zemin altı otopark olmak kaydıyla, 4 katlı olarak yapılmalıdır. Kadınlarımızın evlerde yaptıkları el emeği ürünlerinin pazarlanabilmesi için yer tahsis edilmelidir.
7.Mevcut otogar çatrık mevkiine alınmalı, Balıkesir-İzmir hattı otobüslerinin otogara girmesi sağlanmalıdır.
8.Otogarın yerine hastane ek tesisi ve engelli kardeşlerimiz için kapsamlı bir rehabilitasyon merkezi yapılmalıdır.
9.Amatör kulüpler canlandırılmalı, diğer spor branşları özendirilmeli, her kesimin yararlanabileceği belediyeye ait tesisler yapılmalıdır.
Karacabey’in, daha birçok sorunları vardır. Ama hepsinin çözümü de vardır. Düzgün planlama, eksiksiz koordinasyon ve hatasız uygulama ile sorunlar çözülebilir.
N.Ç. -MHP’nin Karacabey’de şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
A.T. -Dürüst, ilkeli, yapıcı siyaset anlayışıyla bu seçimlerde MHP ülke çapında patlama yapacaktır. Millet bu seçimde, AKP iktidarına sarı kart gösterecektir. Karacabey’de ise kendimi en iddialı adaylardan biri olarak görüyorum. Önemli projelerle gümbür gümbür geliyoruz. Halkımız teveccüh gösterirse, Karacabey’i, içinde yaşanılabilir, insanları mutlu, çağdaş bir kent yapmayı arzuluyoruz.
N.Ç. -Sizce belediyecilik nasıl olmalıdır?
A.T. -Belediyecilik birey eksenli olmalıdır. Önce insanların sosyal refahı, ihtiyaçları, istekleri göz önüne alınmalı, projeler bunun etrafında bol istişarelerle oluşturulmalıdır. Her şey şeffaf olmalı, her icraatta halk mutlaka bilgilendirilmelidir. Planlama, koordinasyon ve uygulama çok önemlidir. Yolsuzluğa, usulsüzlüğe, kayırmacı politikalara asla izin verilmemelidir.
N.Ç. -Son kez söylemek istedikleriniz nelerdir?
A.T. -Bu seçimlerde halkımız mutlaka en doğruyu bulacaktır. Temiz, dürüst, ilkeli, sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet etmemize fırsat tanıyacak, bu kez MHP diyecektir. Kazanan Karacabey olacaktır. Bu fırsatı verdiğiniz için size teşekkür ediyorum, tüm Karacabeyli hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.