Sahte Raporcular Ağır Cezada

Karacabey Devlet Hastanesi'ndeki rezalet gün ışığına çıkıyor:

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2011/313 dosya numarası ve 2011/18637 numaralı Cumhuriyet Savcılığı Esas numarası ile açılan davanın duruşması 01 Aralık 2011 günü saat 09.50'de yapılacak.

Büyük skandal!

Gazetemizin ortaya çıkardığı sahtekarlık ve dolandırıcılık olayından sonra açılan soruşturma sırasında özellikle Ş.Ş.A. isimli ebe hakkında düzenlenen belgelerle SGK'dan 590,21 TL tahsil edildiği ve bu paranın S.Ç.E., S.Ö. ve G.T. arasında paylaşıldığı anlaşıldı.

Gündeme bomba gibi düşen olay Karacabey Devlet Hastanesi'nde, “Ebe-Hemşire-Doktor” işbirliğinde büyük bir sahtekârlığa imza atıldığı iddialarıyla sarsıldı. Toplum Sağlığı Merkezi'nde çalışan Ş.Ş.A. isimli ebeye, yurt dışında olmasına karşın hastanede yatarak tedavi görüyormuş gibi işlem yapıldığı, olmayan bir hastaya tedavi uygulanıp ilaç verildiği ve taburcu işlemi sırasında yatak istirahatı yazıldığı ortaya çıktı. Bu kişilerin resmi evrakta sahtecilik yaptıkları gibi SGK'dan haksız yere para alıp kamu kurumunu da dolandırdıkları iddia edildi.

15 Temmuz 2010 tarihinde 0 protokol numarasıyla Acil'e giriş yaptırılan Ebe, aynı gün uzman bir doktor tarafından 103 protokol numarasıyla 'Hastaneye yatırıldı' gösterildi. İki günlük yatışın ardından 15-21 Temmuz 2010 tarihleri arasında ise Ebe'ye sahte rapor verildi.

Ancak Ebe'nin, 15 Temmuz'da yurt dışında olduğu ve Türkiye'ye giriş yapmadığı belgelendi. 15 Temmuz'da yurt dışında olduğu halde, 15-21 Temmuz tarihleri arasında Karacabey'deymiş gibi gösterilerek rapor verilen Ebe ile Uzman Doktor'un, yasa dışı bir uygulama içine girerek resmi evrak üzerinde sahtekarlık yolunu açması kamuoyunda büyük şaşkınlık yaşanmasına neden oldu.

Olaya karıştıkları iddia edilen hemşireler S.Ö. Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi'nde, G.T. Karacabey Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Ebe Ş.Ş.A. Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ve Ortopedi Uzmanı S.Ç.E. ise Mustafakemalpaşa Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Çelişkili ifadeler!

Üzerlerine atılı suçları kabul etmeyen sanıklardan Ortopedi Uzmanı S.Ç.E. ile Ebe Ş.Ş.A'nın farklı ifadeler vermesi “Sahte Rapor” iddialarını doğrular nitelikte görüldü.

Ebe Ş.Ş.A., 15 Temmuz 2010 tarihinde bel ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurduğunu, tedavisinin ardından Ortopedi Servisine yatırıldığını belirterek, “Aynı gün akşam saatlerinde hastaneden ayrıldım. 16 Temmuz 2010'da yurt dışına çıkış yaptım ve 06 Ağustos 2010 günü Türkiye'ye döndüm. Fiilen hastanede yatmadım. Kimseden rapor talep etmedim. Yurt dışına çıkarken de kimseye bilgi vermedim. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Diğer taraftan Ortopedi Uzmanı S.Ç.E. ise, 16 Temmuz'da Ebe Ş.Ş.A.'nın serviste yattığını gördüğünü ve muayene edip tedavi ettiğini açıkladı. Ebe Ş.Ş.A.'yı hastanede kaldığı süre zarfında 3-4 kez gördüğünü belirten Ortopedi Uzmanı S.Ç.E., “27 Temmuz günü Ş.Ş.A'yı muayene ettim. Rahatsızlığının devam etmesi nedeniyle de 8 gün rapor yazıp bizzat kendisine verdim. Ayrıca hasta çıkış formu, tıbbi müşahede ve muayene kağıdı hasta tabelası üzerindeki yazı ve imzalar bana aittir” şeklinde konuşurken çelişkiler su yüzüne çıktı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden alınan belgeler doğrultusunda, Ebe Ş.Ş.A.'nın 16 Temmuz 2010 tarihinde İstanbul Havalimanından yurt dışına çıktığı ve 06 Ağustos 2010 günü Türkiye'ye giriş yaptığı saptandı. Oysa, S.Ç.E 'nin “Tedavi ettiğim” dediği Ş.Ş.A'nın söz konusu tarihlerde yurt dışında olduğu belgelerle ortaya kondu.  

Şüphelilerin yargılanmasını isteyen Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı şüphelilerle ilgili hazırladığı dosyayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Böylece Karacabey Devlet Hastanesi'nde Başhekim Metin Eski dönemindeki akıl almaz sahtekârlık olayı ile ilgili ilk duruşmanın Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 01 Aralık günü yapılacağı duyuruldu. 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.