Sahte para “Kurban”ı olmayın!

TDP Polis Memuru Birol Demirmen, “Sahte para kurbanı olmayın” yazılı broşürlerle vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Sahte paranın nasıl anlaşılacağı konusunda da bilgiler veren broşürleri kurban alıcı ve satıcılarına dağıtan Demirmen, sahte ile gerçek para arasındaki farkları uygulamalı anlattı.
    Birol Demirmen ayrıca, şüpheli şahısların “155 Polis İmdat” telefonuna bildirilmesini de istedi. Kurban Bayramı öncesinde piyasaya hayvan pazarları üzerinden sahte para sürüldüğünü ve buna karşı dikkatli olunmasını yineleyen Demirmen, “Bayram öncesinde sahte para 'Kurban'ı olmayın” şeklinde uyarılar yaptı.
Sahte parayı tespit eden kalem dağıtıldı
Şehir merkezindeki hayvan satış noktasını gezen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, hayvan satıcılarına sahte parayı anlamaya yarayan kalem dağıttı.
    Öncesinde, 'Türk lirası banknot ve madeni paraların güvenlik özelliklerini' anlatan asayiş ekipleri, satıcılara sahte parayı tespit etmeye yarayan kalem dağıttı.
    Kalemin nasıl kullanılacağı polisler tarafından anlatıldı. Gerçek parada iz bırakmayan kalemin sahte para üzerinde koyu renk bıraktığı uygulamalı olarak gösterildi.
    Polis ekiplerinin sahte parayı tespit eden kalemleri dağıtmasından dolayı mutlu olduklarını belirten hayvan satıcıları da, bundan sonra daha dikkatli olacaklarını ve bu sayede sahte para kurbanı olmayacaklarını belirttiler.
    Kurbanlık hayvan alıcı ve satıcıları ise, bayram öncesinde Emniyet Müdürlüğü’nün sahte para konusunda uyarılarını olumlu bulduklarını belirterek teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.