Şahinköy’deki Taş Ocakları ölüm kusuyor!

Asfalt yapımında kullanılan zift atıkları meraya bırakılınca yüzlerce kaplumbağa yok oldu!

Şahinköy’deki Taş Ocakları ölüm kusuyor!


*Önceki gün Şahinköylülerce ortaya çıkarılan ve büyük tepki çeken çevre katliamı çok ürkütücü bulunurken, vahşet olarak nitelendirildi.

Karacabey Şahinköy’de 3 yıl önce kurulan taş ocakları çevresine zehir saçıyor!

Aynı yöreye çimento fabrikası kurmak isteyen Üstyapı İnşaat Şirketine ait olduğu söylenen Taş Ocakları’ndan meraya bırakılan atık ziftler nedeniyle yüzlerce kaplumbağa öldü. Ekolojik dengeyi sağlayan binlerce böceğin de yok olduğu sanılıyor.

Çevre katliamlarına büyük tepki gösteren Şahinköylüler, “Olacağı buydu. İnsana değer vermeyenlerin, hayvanları düşünmesini beklemek yanlış olurdu” diye tepki gösterdi.

Ekolojik dengeyi, ekili arazileri ve yaban hayvanlarını yok saydığı belirtilen Taş Ocakları’nı sert bir dille eleştiren Şahinköylüler daha büyük tehlikenin adım adım yaklaştığına dikkat çekti.

Çok üzüntülü görünen Şahin-köylüler, “Köyümüzün üstünde yer alan Taş Ocaklarındaki tankerlerden atılan ziftler çevremize zehir saçıyor.

Yaklaşık 250 metreye dere gibi akan zehirli petrol atıkları merayı ve merada yaşayan yüzlerce yaban hayvanını yok etti. Başta kaplumbağalar olmak üzere ekolojik dengeyi koruyan yüzlerce, belki de binlerce böcek türü öldü. Yürekler acısı görüntüler moralimizi sıfıra indirdi. Taş Ocakları bölgesindeki tehlikeyi yetkililere daha önce ilettik. Ancak hiçbir önlem alınmadığını üzülerek görüyoruz. Bu Bölgedeki hayvan damlarımızı kaldırmamızı isteyenler ne yapmaya çalışıyor? Kimlere hizmet ediyor? Yoksa işin içinde birilerini zengin etmek mi yatıyor? Hayvanlarımız telef oldu. Karadağ eteklerindeki vahşet resmen çevre katliamıdır. Tehlikenin ürkütücü boyutlara geldiğinin kanıtıdır” dedi.

Çevresine ve köylerine zehir saçtığını iddia ettikleri Taş Ocağı’nın kapatılması için defalarca başvuru yapmalarına karşın seslerini duyuramadıklarını belirten öfkeli Şahinköylüler, “Şimdi zil takıp oynasınlar. Meraldaki hayvan ağıllarını yasaklıyorlar. Tavşana kaç tazıya tut politikası yapıyorlar. Meralarımız peşkeşleniyor. Geleceğimiz tehdit altındadır. Devletin hiç mi vicdanı sızlamıyor? Buraya bir de çimento fabrikası kurmak istiyorlar. Arsızlığın bu kadarına da pes doğrusu” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.