Sahil erozyonuna önlem aranıyor

Karacabey sahillerindeki kıyı erozyonuna önlem aranıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan bölgeye gelen heyet, kumsalları korumak için çalışma başlattı.
Belediye Başkanı Ali Özkan’ın önceki hafta Ankara temaslarında gündeme getirdiği kıyı erozyonuna, ilgili bakanlık el attı. Ankara’dan gelen heyet, önce Başkan Ali Özkan’ı makamında ziyaret etti, ardından sahillerde inceleme yaptı.
Kumsalları giderek küçülmesine ve Malkara sahil yolunun birçok noktadan çökmesine neden olan kıyı erozyonunu yerinde inceleyen heyet, bölgede ölçümler yaptı. Daha önce alınan önlemler hakkında da bilgi alan heyet, detaylı bir rapor hazırlayıp önlem planı hazırlayacaklarını bildirdi.
Öngörülen çözümler arasında kumsalın yapısına uygun kum ile yok olan kısımların doldurulması yer aldığını dile getiren Başkan Ali Özkan, “Ankara’dan gelen heyet teknik incelemeler yaparak konuyu enine boyuna araştırdı. Kumsallarımızı korumaya kararlıyız. Yapılan inceleme sonucu, denizin sabit bir kıyı hareketi olmadığını ve bu durumun aslında olağan olduğunu belirtildi. Önlem seçenekleri çıkacak rapor doğrultusunda belirlenecek. Öngörüler arasında kum dolgu ile dalganın şiddetini azaltacak derin setler var. Gelişmeleri yine kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.