Sağlık Ocağı’nda neden doktor yok?

Acil durumlarda müdahale edecek görevli olmaması şaşkınlık yaratıyor!
Karacabey Yeniköy’deki Sağlık Ocağı’nda doktor bulunmaması büyük tepki topluyor. Özellikle yaz aylarında nüfusu 50 bine ulaşan Yeniköy’de yalnızca 1 hemşirenin görev yapması ve doktorun bulunmaması hayretle karşılandı.
Karacabey’in ihtiyaç duyduğu uzman doktor sıkıntılarının yanında, bir de Yeniköy’deki skandalın eklenmesi, içler acısı durumu ortaya koyuyor. Devlet Hastanesi’ndeki sağlık politikasının iflas ettiğini belirten vatandaşlar, duruma isyan etti.
Yaz aylarında doktorun en çok ihtiyaç duyulduğu Yeniköy’de yalnızca bir hemşirenin bulunmasını eleştiren vatandaşlar, “Sağlık gibi çok önemli bir konuya gösterilen duyarsızlık, inanılır gibi değil. Bu nasıl bir sağlık anlayışıdır? Yalnızca bir hemşire ile hizmet mi olurmuş? AK Parti nerede? Milletvekilleri, siyasiler nerede? Bu içler acısı duruma bir an önce çare bulunmasını istiyoruz” diyerek tepkilerini ortaya koydu.
Geçtiğimiz hafta arı sokması nedeniyle Sağlık Ocağı’na gelen bir vatandaş, doktor bulunmaması nedeniyle zor anlar yaşadı. Sağlık Ocağı’nda görevli hemşirenin duruma müdahale edememesi ve iğne vuramaması üzerine bayılan vatandaş, yakınlarının özel doktor çağırmasıyla kendine gelebildi.
Haklı tepkisini olayın ardından dile getiren vatandaş, “Böyle bir rezalet görmedim. İnsan sağlığının bu denli ciddiye alınmaması üzücü bir durumdur. Demek ki, acil durumlarda Sağlık Ocağı’nın hiçbir şey yapamayacağını anladık” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.