Sağlık Meslek Lisesi için müjdeli haber!

Taşlık İlköğretim Okulu’nda inceleme yapan denetmenin olumlu rapor yazacağı bildirildi:

Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü, başvurusu yapılan Sağlık Meslek Lisesi için olumlu görüş aldıklarını müjdeledi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Arı, yer olarak gösterdikleri Taşlık İlköğretim Okulu’nun üst katı ile birinci katın bir koridorunda inceleme yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denetmeni Mehmet Torun’un olumlu rapor hazırladığını söyledi.

İlçeye Sağlık Meslek Lisesi kazandırmak için girişimleri hızlandırdıklarını dile getiren Arı, denetmenin konuyla ilgili olumlu rapor yazacağını belirtti.

Tam kapasiteyi dolduramayan Taşlık İlköğretim Okulu’nun üst katı ve zeminde bir koridorun geçici olarak tahsis edilmesi planlanan Sağlık Meslek Lisesi’yle ilgili başvurunun ardından önceki gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denetmeni Metin Torun’un okulda inceleme yaptığını anlatan Arı, olumlu rapor hazırladığını kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Arı, bir aksilik olmadığı takdirde Karacabey Sağlık Meslek Lisesi’nin yeni sezonda öğrenci kabulünde bulunacağını duyurdu.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde temeli Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından atılan Öğretmen Lisesi yerine Fen Lisesi açılması önerisinin gündeme geldiğini belirten Mehmet Arı, bölgede gereksinim duyulan Fen Lisesi için Karacabey’de gerekli koşulların mevcut olduğunu söyledi.

Arı, projeleri çıkan ve inşaat çalışmalarının hızlanacağı Öğretmen Lisesi binasının yetişmemesi durumunda yeni eğitim sezonuna gecikmeksizin eski Yeşilırmak Dershanesi yerinde faaliyete başlanması önerisini yineledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.