Renkliler ve Keloğlan izleyenlerden tam not aldı

Karacabey Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübü öğrencileri sergilediği “Renkliler ve Keloğlan Bir Şey Yapmalı” adlı oyunla göz doldurdu.
    Sınıf Öğreteni Mehmet Koç ve Asiye Karakış tarafından kaleme alınan oyun, çevre kirliği ve ormanların önemini vurguluyor. Önceki gece Ticaret Borsası Konferans ve Gösteri Salonu’nda sahnelenen oyunun yönetmenliğini ise Sınıf Öğretmeni Mehmet Koç yaptı. Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübü öğrencileri Renkliler ve Keloğlan Bir Şey Yapmalı” adlı oyunla büyük beğeni kazandı. Oyunda, kötü kalpli karakterler Savaş Adamı ve Savaş Kadını, dünyanın yok olması için çeşitli hilelere başvururken, kahramanlar Yeşilli, Maviş, Pembe ve Keloğlan kötü karakterlerle mücadele ederek dünyayı yok olmaktan kurtarıyor. Deniz Sahiline lüks villalar yapmak isteyen müteahhit Şinasi Bey’in, para kazanmak için ormanları yok etmesini engelleyen oyunun kahramanları, Şavaş Adamı ve Savaş Kadını’nı da kendi oyunlarına düşürerek dünyadan uzaklaştırıyor. Oyunda öğrenciler, ormanların yok oluşu ve çevre kirliliğinin önlenmesi için sosyal içerikli mesajlarda verdi.
Renkliler ve Keloğlan Bir Şey Yapmalı” adlı oyunda; Asiye Karakış (Keloğlan’ın anası), Aytaç Durak (Şinasi Bey), Beril Elmas (Yeşilli), Berre Yolyapan (Berfin), Burcu Dere (Ak Nine), Gökhan Özel (Savaş Adamı), Gözde Duran (Maviş), Huzeyfe Yayla (Kibrit), İrem Ateş (Ayşe), İrem Yağcı (Pembem), Mehmet Asar (Keloğlan), Melike Dereli (Savaş Adamı), Mine Gerçik (Anlatıcı), Nergis Güleç (Şermin Hanım), Selin Başyiğit (Sırmakız), Selin Sarı (Aysel Hanım) Oğuzhan Emre Boran (Doğan), Volkan Çavuşoğlu (Çakmak), masal kahramanları; Beren Ateş, Meryem Çin, Mine Aydın ve Kutay Demirkan sergiledikleri performansla izleyenlerden büyük alkış alırken, yetenekleri ile göz doldurdu.
    Gecede oyunu yazan ve yöneten Sınıf     Öğretmeni Mehmet Koç’a plaket ve çiçek verildi. Koç, plaketini İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil’in elinden aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.