Reis bu yolu yap!

 

Yenice Mahallesi’ndeki bozuk yola vatandaşın ilginç tepkisi:

Karacabey Yenice Mahallesi Hacı Ali Cami (Halk Ekmek Fabrika Satış Yeri) önündeki bozuk yolun yapılmasını isteyen vatandaşlar, tepkisini ilginç bir şekilde dile getirdi. Bozuk yola kırmızı boya ile “Reis bu yolu yap” yazan vatandaşların isteklerini farklı bir şekilde belirtmesi dikkat çekti.

            Yıllardan beri şehirleşme adına mesafe alamayan Karacabey’in köy görünümünden kurtulmasını isteyen vatandaşlar, ara sokaklardaki çok sayıda yolun bozukluğundan yakındı.

            Çoğu köy yollarının bile Karacabey’den güzel olduğuna değinen vatandaşlar ayrıca, yaya kaldırımlarının işgaline son verilmesini istedi.

            Tepkilerini yollara boya ile yazarak dile getiren vatandaşlar, Belediye Başkanına seslendi. Yenice Mahallesi Hacı Ali Cami (Halk Ekmek Fabrika Satış Yeri) önündeki bozuk yola kırmızı boya ile, “Reis bu yolu yap” yazan vatandaşlar, Karacabey’in modern bir şehir görüntüsünden uzak olduğunu ifade etti.

            Vatandaşlar, “İlçemize şöyle bir bakın. Bursa Caddesi, Cumhuriyet Alanı ve Atatürk Bulvarı dışında kalan sokak ve cadde yolları perişan halde. Belediye Başkanı bu yolları görmüyor mu? Karacabey’imiz, köy görünümünden kurtulamayacak mı? Hatta çoğu köy yolları bile Karacabey’den daha iyi. Bu nasıl ilçedir? Kaldırımları işgal altında. Trafiği felç. İnşaatlar nedeniyle hiçbir yerden yürüyemiyoruz. Belediye’den bir an önce çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

Yol tek yön olsun!

Yenice Mahallesi Hacı Ali Cami (Halk Ekmek Fabrika Satış Yeri) önündeki yolun tek yön olmasını isteyen vatandaşlar, bu şekilde kazalara davetiye çıkarıldığını ileri sürdü.

            Söz konusu yolun hastaneye giriş yolu olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Bu bölgede her yönden yol geçiyor. Ayrıca trafik ışıkları da var. Hal böyle olunca da trafik de sıkışıklık oluyor. Acil bir durum olsa ya da ambulans gelse sıkıntı yaşayabilir. Eğer bu yol tek yön olursa, trafik biraz rahatlar” şeklinde öneride bulundu.

Ağaç trafik ışığını kapatıyor

Diğer taraftan vatandaşlar, aynı bölgede yolun başında bulunan trafik lambasının çınar ağacı nedeniyle fark edilmediğine dikkat çekti.

            Bu sorunun da kazalara davetiye çıkardığını belirten vatandaşlar, “Çoğu şoför ağaç nedeniyle trafik ışığını fark edemiyor. Bu da sıkıntılara neden olduğu gibi istenmeyen küçük kazalara neden oluyor. Ağacın kesilmesini istemiyoruz. Ancak trafik lambaları geriye çekilebilir” ifadelerine yer verdi.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.