Reel sektöre yönelik tedbir alınmalıydı

Reel sektöre yönelik tedbir alınmalıydı
Karacabey Büyük Birlik Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Kemalettin Gider, ekonomik kriz ile ilgili yaptığı açıklamada, dünyanın ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönemden geçtiğine ve Türkiye’yi olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti.
Gider, ”Biz yıllardan beri IMF politikalarının ülkeyi sıkıntıya soktuğunu söylüyoruz. IMF uygulamaları sanayici ve esnafı zor durumda bırakıyor. Kamu personeline zam yapılmasını engelliyor. Maalesef reel sektörde üretim durma noktasına gelmiş, faiz oranları yükselmiştir. Krizin başladığı ilk günlerde reel sektöre yönelik tedbir alınmalıydı. Şuan için de bu tedbirlerin bir an önce alınması gerekmektedir. Esnaf ve sanayicinin yükü hafifletilmelidir. Küresel kriz yaşadığımız çetin sürecin sadece tuzu biberi olmuştur.
Üretici, sanayici özellikle taşınamaz istihdam yükleri dolayısıyla ayakta kalmakta zorlanmaktadır. Üretim maliyetlerinin sürekli artması, üretimdeki karlılığı tamamen ortadan kaldırmış, girdi maliyetlerine sürekli gelen zamlar dolayısıyla üretici, maliyet analizlerini bile yapamaz hale düşürülmüştür. Bu süreçte büyümeye çalışan KOBİ’lere de yaşadıkları iç ve dış baskılarla rekabet avantajlarını yitirdikleri için küçülme eğilimine girmişlerdir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.