Ramazan çarşı ve pazara hareket getirdi

Kutsal Ramazan ayına bir haftadan az bir süre kala, çarşı pazarda da Ramazan bereketi kendini hissettirmeye başladı.
İslam aleminin en kutsal günlerini oluşturan ve özellikle sofralarıyla ön plana çıkan Rama-zan’da vatandaş da şimdiden alış verişe başlarken, özellikle semt pa-zarlarına da hareket geldi.Her Ramazan Ayı öncesinde yaşanan ve bundan dolayı vatandaşın tedirginlik duyduğu fiyat artışlarının gölgesinde girilen mübarek ay öncesinde Karacabey’de iftar ve sahur sofralarını renklendirmek için semt pazarlarının yolunu tuttu. Vatandaş gıda alışverişinde bakliyata ağırlık verirken, korkulan oldu ve bazı ürünlerin fiyatlarında yine artışlar yaşanmaya başladı. Bunların başında da kırmızı mercimek geldi. Bu ürün kilosu 4.5 YTL’den tezgahtaki yerini alırken, pirinç, nohut ve fasulye gibi gıdaların fiyatları ise sabit kaldı.
Esnaf yeni ürünlerin çıkmasıyla fiyatların düşüşe geçmesini beklediklerini ancak kırmızı mercimeğin zamlandığını dile getirdiler. Ramazan bereketinden yararlanamayanlar arasında başta peynir gibi süt ürünü satanlar geliyor. Bu tür gıda maddelerinin satışını yapan esnaf, Ramazan’da çok fazla tuzlu şeylerin tercih edilmediğini ve bundan dolayı da peynirin çok fazla alınmadığını ifade ettiler. Ramazan ayında peynir satışlarında artış beklemeyen esnaf, vatandaşın zaten ihtiyacı kadar aldığını ve fiyatların da peynirin türüne göre değiştiğini, 12 YTL’den satışa sunulduğunu söylediler.
Ramazan alışverişlerinin en gözde ürünlerini ise hurma ve zeytin oluşturdu. İftarlık olarak satılan zeytinin kilosu 8 YTL’den başlayan fiyatlarla satılırken, hurma fiyatları ise türüne göre değişiyor. Cezayir hurması 5, Tunus hurması 4, Medine hurması ise kilosu 3.5 YTL’den tezgahtaki yerini aldı. Bunun yanı sıra Ramazan öncesinde sebze ve meyve fiyatlarında çok fazla değişiklik olmazken, Ramazan ayı içerisinde fiyatların artması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.