Pro-Animale’den veteriner desteği

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’u önceki gün maka-mında ziyaret eden Almanya Pro-Animale (Hayvanseverler) Derneği Başkanı Johanna Wotke, Belediye’nin iki projesine destek vereceğini açıkladı. Ovakorusu Ayı Barınağı’na  uzun yıllardan beri finansman sağlayan Pro-Animale, Karacabey Belediyesi’nin Köpek Barınağı ile modernizasyon çalışmaları süren mezbahaya ilaç, ekipman ve veteriner hekim desteği verecek.
Avrupa standartlarında ve hijyenik ortamda, el değmeden et kesimi yapılması amacıyla mezbahada kalite düzeyini yükselten Belediye, Pro-Animale’nin girişimiyle hayvanların bayıltıldıktan sonra kesilmesini sağlayacak.
Hayvanseverler Kraliçesi Karacabey panayırında
    Karacabey’de gördüğü ilgi ve sevgiden memnun kaldığını dile getiren Pro-Animale Başkanı Johanna Wotke, Köpek Barınağı’na ilaç, ekipman ve veteriner desteği vereceklerini açıkladı. Wotke, Belediye Başkanı Ergün Koç’a ikinci müjdesinin de olduğunu ve ilçedeki mezbahada hayvanların iğne ile bayıltıldıktan sonra kesilmesi için gerekli malzeme yardımı yapacaklarını bildirdi. Köpek Barınağı ve mezbahada kullanılacak ilaç ve ekipmanların iki hafta içerisinde Karacabey Belediyesi’ne ulaştırılacağı belirtildi.
    Görüşmelerin ardından, Belediye Başkanı Ergün Koç ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ ile Karacabey İlkbahar Panayırı’na sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Johanna Wotke burada hayvan pazarını gezdi. Çeşme’deki (İzmir) Karaada da (Eşek Adası) barınmak üzere panayırdan dört adet eşek satın alan Wotke halktan büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Ergün Koç, Wotke’nin seçtiği hayvanları dün akşam Karaada’ya gönderdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.