Pro-Animale’den ilaç desteği

Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı’na finans-man desteği veren Almanya Pro-Animale (Hayvanları Koruma) Derneği, Beledi-yesi’nin iki projesine de katkıda bulunması hayvan severler arasında sevinçle karşılandı. Belediye Başkanı Ergün Koç’u önceki gün ziyaret ederek, Ovakorusu Ayı Barınağı ile Karacabey Belediyesi’ne ait Hayvan Barınağı’nda incelemeler yapan Pro-Animale Temsilcisi Axel Sommer, Alman gazeteci John Kozeschnih ile Pro-Animale’nin Türkiye’deki veteriner hekimleri Serkan Vural ve Deniz Vural’la birlikte, Wotke’nin sözünü verdiği kısırlaştırma ve tedavi malzemelerini teslim etti.
Hayvanseverler Kraliçesi Wotke, ayrıca mezbahanın modernizasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra, hayvanların bayıltılarak kesilmesi amacıyla ilaç desteği de vereceklerini açıkladı.
Konuklarını Yeniköy ve kendisine ait çiftlikte ağırlayan Belediye Başkanı Ergün Koç, Pro-Animale Başkanı Johanna Wotke ile Temsilci Axel Sommer’a teşekkür ederek, insanların dünyayı birlikte paylaştığı hayvanları korumak adına gereken her projeyi Karacabey’de hayata geçireceklerini bildirdi.
Marmara Denizi’nin gözde tatil mekânlarından Avşa Adası’nda ve ilçenin Yenisarıbey Köyü’nde kurulması planlanan hayvan barınaklarına bu konudaki deneyimleriyle yardımcı olacaklarını açıklayan Başkan Koç, ”Hayvanları Koruma Kanunu hükümlerini tüm ilçelerin ve köy muhtarlıklarının yerine getirmesi ve barınak hazırlamaları en büyük dileğimizdir. Karacabey Belediyesi, bölgede bu sorumluluğunu yerine getirmenin huzurunu yaşayan ender kurumlardan biri olmuştur. Sadece bizim çabamız yeterli değildir, çevremizden getirilerek ilçemize bırakılan sahipsiz köpeklerden rahatsızlık duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bunu önlemek için Güney Marmara Bölgesi’ndeki tüm ilçe ve köylerde hayvan barınakları kurulmalı ve Belediyeler ile muhtarlıklar kendi bölgelerindeki başıboş köpeklere sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.