Pislik oluyor diye ağaç mı kesilir?

Karacabey TEMA Gönüllüsü E. Zafer Bircan, ilçede sıkça görülmeye başlanılan, ağaçların tepelerinin kesilmesine isyan etti.
    Ağaçların ne kadar değerli olduklarının hala farkına varılmadığı eleştirisinde bulunan Bircan, “Karacabey'de ağaçların tepesini kesmek moda oldu. Tepesi kesilen ağacın bir yararı da olmaz. Maalesef ki ağaçlar, insanlara küstü” dedi.
    Gereksiz mazeretler ileri sürülerek ağaçların yok edilmesine bir anlam veremediğini dile getiren Bircan, “Meyvesi olan dutları insanlar yemeyip yer dökülünce, “Pislik oluyor” diye tepesini kesiyorlar. Bir başka ağaç, 7-8 ay yapraklarıyla oksijen üretiyor ancak yapraklar dökülmeye başlanınca yine, “Pislik oluyor” diye kesiyorlar. Bir başka ağacın üzerinde kuşlar barınıyor ve pislikler oluşuyor diye aynı şekilde kesiyorlar.
    Tepesi kesilen ağaçlar artık oksijen üretmiyor, dut yapmıyor, yaprağını dökmüyor… Kısacası tepesi kesilen ağaçlar artık yaşamıyorlar. İnsanlara küstüler. Dileğimiz şudur ki, doğadaki tüm ağaçlar bize küsmesin. Onlara sahip çıkalım” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.