Pazaryeri esnafı artık mutlu

Karacabey’deki pazarcı esnafı, modern pazaryerinde kış aylarında yağışlardan, yaz aylarında ise bunaltıcı sıcağın etkisiyle tezgahtaki ürünlerinin bozulması sorunlardan kurtulmanın sevincini yaşıyor.
Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Nusret Orumdaş, Belediye Başkanı Ergün Koç ile Başkan Yadımcısı Meral Eren’e ken-dilerine gösterdikleri yakın ilgiye teşekkür etti.
Pazaryeri çatısının kış aylarında yağışlardan etkilenmeyecek duruma getirildiğini, yaz sıcaklarının başlamasıyla birlikte pazaryerinin esnaf ve vatandaşlar açısından bir anda bunaltıcı hale geldiğini kaydeden Orumdaş, Belediye’nin onay vermesiyle birlikte güneş ışınlarından etkilenmeyecek bir formül arayışlarına girdiklerini söyledi.
Karacabey’de çadır üretiminde uzmanlığına güvendikleri Gökhan Yeşil ile birlikte yapılan çalışmalar sonunda şu anda pazaryerinin üzerinde bulunan branda malzemesiyle güneş ışınlarının da etkisinden kurtulduklarını ifade eden Nusret Orumdaş, “İster sebze ve meyveler olsun, isterse konfeksiyon ürünleri olsun, kalitelerini bozulmadan koruyabilmenin rahatlığını yaşıyoruz. Esnafımızın maliyetini ortaklaşa karşıladığı bu yeni uygulama sonucunda çok sıcaklarda bile pazaryerinin içi serinliğini koruyor ve vatandaşlarımız keyifle alışveriş yapıyor” diye konuştu.
Pazaryerinin üzerini branda ile kapladıktan sonra esnafı ve tüketicileri aşırı sıcaktan kurtaran Gökhan Yeşil, kullandıkları malzemenin emsallerinden farklı olduğunu açıkladı. Yaklaşık 11 dönümlük alanda ferahlığı hedeflediklerini bildiren Yeşil, alışveriş ortamının serin olmasına ve güneş ışınlarını geçirmeyen bir kaplamayı bulmaya özen gösterdiklerini belirtti. Belediye yetkililerinin izniyle yaptıkları çalışmanın başarıya ulaşmasından büyük sevinç duyduğunu kaydeden Yeşil, kullandıkları yöntemi şu şekilde dile getirdi:
“Mutlu sonuca ulaşmaya destek veren tüm yetkili ve ilgililerle bu başarıyı paylaşıyoruz. Bana bunu nasıl çözümlediniz diye sürekli sorular yöneltiliyor. Bunu da halkımızla paylaşabilirim. Burada içerisinde parafin bulunan ve diğer brandalardan oldukça farklı bir malzeme kullandık. İşin sırrı parafinin dokumayla buluşmasında. Esnafımız ve vatandaşlarımız memnun kaldıysa, bizler daha memnun oluruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.