Pazarcı esnafı kan ağlıyor, vatandaş mutsuz!

Pazarcı esnafı kan ağlıyor, vatandaş mutsuz!
Karacabey Pazar Yeri’nde esnafın da, vatandaşın da yüzü gülmüyor. Ülke genelinde mutsuz olan halk sonunu iyi görmüyor.
Karacabey’de çiftçisinden, hayvancısına, esnafından vatandaşına kadar herkes kan ağlıyor. Dün ziyaret ettiğimiz Pazar Yeri esnafı yazdan kalan etiketlere karşın satış yapamamaktan, vatandaş ise fiyatların yüksekliğinden yakınıyor.
Ekonomik krizin de etkisiyle tüm sektörlere sinen olumsuz hava, ilçe pazarına da yansımış durumda.
Pazarcı esnafının yaklaşık 2-3 aydır aynı fiyatlarla satış yaptığını, buna karşın işlerin durgun olduğunu belirten Sebzeciler Odası Başkanı Nusret Orumdaş, “Fiyatlarda herhangi bir artış olmamasına karşın esnafımız mutlu değil. Eskiden pazar yeri dolup taşardı. Ancak şu anda vatandaş bir kilo domates alırken dahi dakikalarca düşünüyor” dedi.
Pazar Yeri’nde en acı durumu ise giyim sektöründeki esnaf yaşıyor. Vatandaşların ihtiyaç nedeniyle gıda sektöründe daha çok yoğunlaştığı görülürken, giyim sektöründe faaliyet gösteren esnaf, siftah dahi yapamadıklarını ve kan ağladıklarını dile getirdi.
Vatandaşlar ise fiyatları fazla buluyor. Bir kilo domatesi bile alırken tereddüt ettiklerini belirten halk, “Bazı ürünlerin fiyatlarını sormaya bile çekiniyoruz. Fiyatlar çok yüksek” ifadeleriyle durumu özetledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.