Özsarı, velileri bilgilendirdi

Özsarı, velileri bilgilendirdi
Karacabey Atatürk İlköğretim Okulu, Eğitimci- yazar İsmail Hakkı Özsarı’yı ağırladı.
Öğrenci velileri ile söyleşide bulunan Özsarı’nın programına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın, Emekli Eğitimci-Yazar Hasan Çamoğlu, Okul Müdürü Erdal Akdağ, Müdür Yardımcıları C.Nurettin Tekkanat, Bülent Kaya ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci velisi katıldı.
İsmail Hakkı Özsarı, “gideceği limanı bilmeyen gemiye hiçbir rüzgar fayda etmez” sözünü göz önünde bulundurarak her öğrencinin kendisine bir hedef seçmesi gerektiğini söyledi.
Hedefi olmayan bir öğrenciye kimsenin yardımcı olamayacağını söyleyen Özsarı, kendini sorgulaması gerektiğini belirtti.
Özsarı sözlerini şöyle sürdürdü; “Böylece bilinçli olarak ders çalışmaya başlamanın yolu öncelikle ‘Neden ders çalışmalıyım?’ sorusuna cevap vermektir. Bu şekilde her öğrenci hedefine yönelecektir.”
Velileri konuyla ilgili bilinçlendiren Özsarı, her öğrencide farklı zeka türlerinin öne çıktığını, bu nedenle çocuklarını iyi tanımaları gerektiğini bildirdi.
Özsarı’nın ardından konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın, “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onları yetiştirirken, önemsediğimizi ve değer verdiğimizi hissettirmeliyiz . Ülkenin sorumluluklarını bilen, yerine getiren, kendine özgüveni olan bireylere ihtiyacı vardır” diye konuştu.
Verdiği önemli bilgilerden dolayı İsmail Hakkı Özsarı’ya teşekkürlerini sunan Okul Aile Birliği 2. Başkanı Nuran Avil, toplantının veli ve öğrenciler açısından çok yararlı geçtiğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.