Özkan’ın suç duyurusu reddedildi

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın, Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata hakkındaki suç duyurusu kabul edilmedi.
Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, M. Fehmi Gerçeker Stadı önündeki alanda yapılan imar değişikliğini Şubat ayında yaptığı yazılı açıklamayla eleştirdi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Ali Özkan, Ata hakkında “hakaret ve iftira” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Karacabey Cumhuriyet Savcılığı ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Özkan’ın avukatlarının itirazı üzerine dosya Bursa 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve mahkeme itirazın reddine hükmetti.
“Kamu yararı var”
10 sayfalık karar metninde “Siyasetçi olan belediye başkanı müştekiye karşı yine siyasetçi olan başka bir parti ilçe başkanının ileri sürdüğü imar planı değişikliği ile ilgili sözleri yayınlanarak haber yapılmasının suç kabul edilmesi halinde, basının kamu yararına ilişkin konuların tartışılmasına katkısını ciddi bir şekilde engelleyeceği” gerekçe gösterildi. Ata mahkemenin kararının olumlu olduğunu belirterek “Vatan Partisi İlçe Başkanı olarak, çevremde gördüğüm aksaklıkları topluma ve yetkililere iletmek ve o aksaklığı düzeltmek için elimden geleni yapmakla görevliyim. Karacabey’in ve halkın çıkarlarını korumak için son nefesime kadar çalışacağım” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.