Özel Gelişim Sınav Kolej’i açıldı

Mustafakemalpaşa Yalıntaş Beldesi’nde bulunan Özel Gelişim Sınav Koleji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katıldığı törenle hizmete açıldı. Mustafakemalpaşa Yalıntaş Beldesi’nde bulunan Özel Gelişim Sınav Koleji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katıldığı törenle hizmete açıldı.
Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AKP Bursa Milletvekli Ali Koyuncu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hikmet Şahin, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Milli Eğitim İl Müdürü Atilla Gülsar, MKP Kaymakamı Adem Saçan, Özel Gelişim Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, daire amirleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Özel Gelişim Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, davetlilere neden Bursa ‘yı değil de Mustafakemalpaşa’yı tercih ettiklerini anlattı. Mustafakemalpaşa’yı Türkiye’nin birçok ilinden daha büyük olması nedeniyle tercih ettiklerinin altını çizen Bingöl, “Mustafakemalpaşa 28 vilayetten daha büyük bir ilçe. Şu anda 12 dersliğin 10’u dolmuş durumda. Bursa’da yeni açılan hiçbir okula bu öğrenci potansiyeli nasip olmaz. Demek ki isabetli bir karar almışız.
Biz en başından beri Sınav markasını ilçelere götürmeyi hedefledik. 3 yıl önce Mustafakemalpaşa’ya geldik. İkinci yılımız da Askeri Liseler Türkiye l.sini çıkardık. Öğrencimiz Cem Kalkanlı, Askeri Liseler Sınavı’nda ilk defa 100 sorunun 100’ünü de doğru yanıtlayıp Türkiye l’incisi oldu. Ertesi yıl Mustafakemalpaşa’nın en güzel yerine açtığımız binamız yetmedi. İlçenin diğer büyük caddesinde OKS Şubesi’ni açtık ve oradan da 4 tane SBS birincisi çıkarttık. Gördüğümüz yoğun ilgiden dolayı bir okul açma gereği duyduk. Dolayısıyla; Mustafakemalpaşa, Karacabey, Susurluk ilçelerimizin Özel Okul ihtiyaçını böylelikle gidermiş olduk.
Mustafakemalpaşa’ da üç tane kurumumuz var. Hepsinin de yöneticileri marka isimlerden oluşuyor. 100’ün üzerinde çalışan var. Çalışanlarımızın % 80’i Mustafakemalpaşalı. Bursa’da 500’ü aşkın çalışanıyla dinamik bir eğitim gurubuyuz. Çok iyi bir ekibe sahibiz. Bizim niyetimiz bu okulu Türkiye’de derece okulu yapmaktır.
Buradan siz konuklarımıza bir müjde vermek istiyorum. Özel Bursa Üniversitesi’nin patentini aldık ve Üniversite kurma çalışmalarımız başladı. Üniversitemizi 2014 yılında açmayı planlıyoruz. Biz Türkiye’nin kurtuluşunu, eğitimde görüyoruz” diye konuştu.
Bingöl’den sonra söz alan konuşmacılar; Milli Eğitim İl Müdürü Atilla Gülsar, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hikmet Şahin ve AKP Bursa Milletvekli Ali Koyuncu, törenle hizmete giren kurumun ilçe halkına hayırlı olmasını ve Türkiye’nin kalkınmasında söz sahibi olacak gençler yetiştirmesini diledi.
Son olarak konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu tür kurumların kaliteden ödün vermeden eğitim çıtasını en üst seviyeye çıkartacağına inandığını belirtti. Çelik, ”Böyle bir kurumun açılışında yer almaktan mutluluk duyuyorum. Eğitim de yer alan özel kurumları destekleyeceğiz.”dedi.
Konuşmalarının ardından Bursa ve diğer ilçelerdeki Sınav Dershaneleri’nde eğitim alan ve Türkiye çapında derece kazanan öğrencilere plaket verildi. Ayrıca, SBS sınavında başarı elde eden; Melikşah Türkoğlu, Faruk Örgün, Sinem Aris, Berkay Bayram, Görkem Tükenmez, Zeynep Alpsoy, Ayberk Sözer ve Onur Okçu’ya plaket ve burs çeki verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.