“Özel Çiftliğe” özel muamele!

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’a ait İzmir Yolu üzerindeki “Özel Çiftlik”te Belediye araçlarını kullanması tepkilere neden oldu.
            CHP İlçe Başkanı Mümin Ereselli, Başkan Koç’un özel çiftliği için Belediye araçlarını kullanmasını eleştirdi. Koç’un bu şekilde Belediye Başkanlığı sıfatını kullanarak suç işlediğini belirten Ereselli, “Resmi araçların Başkanın özel işlerinde kullanılması çok yanlış ve yasalara aykırıdır. Başkan bu şekilde Taşıt Kanununun 4 ve 16. maddeleri gereği suç işlemektedir” dedi.
            Belediye Başkanı Ergün Koç’tan açıklama beklediklerini duyuran CHP İlçe Başkanı Mümin Erselli, bu konunun peşini bırakmayacaklarını söyledi.
            Ereselli, “Hukuk devletinde kamu görevi yetki ve sorumluluğu kanunla verilir. Belediye başkanları dahil tüm kamu görevlileri buna uymak zorundadır. Taşıt Kanunu, belediye başkanlarının şahsına araç vermemiştir. Bu nedenle il ve ilçe belediye başkanları dahil bu araçlar özel ve keyfi işlerde kullanılamaz. Buna uymayanlar suç işlemiş sayılır” dedi.
            Trafik kurallarını yok sayarcasına tek yönlü ana yoldan, damperli kamyonla çakıl indirilen ve greyderle düzenleme yapılan “Özel Çiftlik”teki hukuksuz uygulamaların sürücüleri de çok tedirgin ettiğini belirten Ereselli, “İnanılır gibi değil. Bir dakika içinde onlarca araç geçen İzmir anayolunun ortasına park yapan Belediye araçları Başkanımızın çiftliğine yatırım yapıyor da kimsenin sesi çıkmıyor. Bu, yasalara meydan okumaktır. AK Parti’de bunlara göz yummakla yolsuzluğa çanak tutmaktadır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.