Özatilla, güven tazeledi

Özatilla, güven tazeledi
Karacabey Ak Parti Kadın Kolları’nın olağan kongresi önceki gün yapıldı.
Yoğun katılımın olduğu kongreye, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ali Koyuncu, Mehmet Emin Tutan ve Canan Candemir Çelik, İl Başkanı Sedat Yalçın ve çok sayıda partili kadın katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Karacabey Teşkilatı Başkanı Halit Türkkan, yerel seçimlerde hedeflerinin Belediye başkanlığını almak olduğunu belirtti. Türkkan, “Unutmamalıyız ki kadın kollarımız bizim dinamomuz, lokomotifimiz ve can damarımızdır. Yeni seçilecek olan kadın kolları yönetimimizin aynı anlayışla mücadelesini devam ettireceği kanısındayım. Önümüzdeki yerel seçimleri kazanıp Belediye Başkanlığını alacağız” diye konuştu.
İl Kadın Kolları Başkanı Tülin Kara, kadınların sorunlarının çözümü konusunda herkese yardımcı olacaklarını belirtti. Belediye başkanlığının kazanılması için kadınlara büyük görev düştüğünü ifade Kara, kadın kollarının daha etkin çalışması gerektiğini vurguladı.
İl Başkanı Sedat Yalçın’da başörtüsü üzerinden karalama politikası yapıldığına değindi. Yalçın, “Yerel seçimlerden zaferle çıkmanın yolu kadın kolları ve gençlik kollarımızın özverili çalışmasına bağlı. Kadın ve Gençlik kolları ile toplumun her kesimiyle olan diyaloğumuzu daha da geliştirmeliyiz. Önemli gündem maddelerinin tartışıldığı bu dönemde, başörtüsüyle ilgili insan hakları ve eğitim özgürlüğü bakımından çalışmalar yapılmakta. Partimizi eleştirecek bir şey bulayanlar, bu konu üzerinden yüklenerek bizi yıpratmaya çalışmaktadır” dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, kadınların siyasetin içinde daha çok yer alması gerektiğini belirtti. Çelik, “AK Parti kadın kolları teşkilatlanma anlamında dünyada bir ilki gerçekleştirerek 30’ar kişili yönetimler oluşturdu. Nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımızın siyaset akademileri sayesinde daha çok siyasetin içinde yer almaları sağlandı Genel seçimlerde 4400 milletvekili aday adayından 60 kadın aday seçilebilir yerlerde kendine yer bulurken 30’u meclise girmeyi başardı. Yerel seçimlerde Belediye Meclisi ile İl Genel Meclisi üyeliği hatta Belediye Başkanlığı için kadınlarımızın talepkar olmasını istiyoruz” diye konuşarak kadınları siyasete davet etti.
AK Parti Bursa Milletvekili M. Emin Tutan, başörtüsü konusundaki eleştirilere yanıt verdiği konuşmasında, hiç yoktan sorun üretildiğini ileri sürdü. Tutan, “Türkiye nüfusunun yarısının kadınlardan oluştuğu göz önüne alınırsa, icra organlarında daha çok kadını görmeliyiz. Seçilecek yeni yönetime başarılar dilerim. Son günlerde başörtüsü üzerinden yıpratma politikası güdülüyor. Türkiye’de her iki kişiden biri AK Partiye oy verdiyse buna bir çözüm bulunmalı. Biz öcülerden korkmuyoruz. Milletimiz bizden bu sorunu çözmemizi bekliyor. Halkın başörtüsüyle sorunu yok. Birilerinin kafasında sorun var” şeklinde konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, basında dolaşan belediye başkan adaylarının ciddiyet taşımadığını vurguladı. Koyuncu, “Yerel seçimlerde el ele vererek çocuklarımız ve geleceğimiz için belediye başkanlığını alacağımızı gözlerinizde görüyorum. Şu an, aday konusunda bir isim belli değil. Halkın istediği ve herkesin benimseyeceği bir aday belirleyeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Kadın Kolları’nın 2007 yılı faaliyet raporu okundu. Tek listeyle girilen seçimde 25 asil ve 25 yedek yönetim kurulu üyesiyle, 20 il delegesinin seçimi yapıldı. Açık oylama sonucu oy birliğiyle Nurgül Özatilla yeniden Kadın Kolları Başkanlığı’na getirildi.
AKP Kadın Kolları’nın asil ve yedek üyeleri şu isimlerden oluştu:
Asil Üyeler: Nurgül Özatilla, Hamiyet Özenli, Saniye Türer, Emir Cantitiz, Şükriye Küçük, Hatice Orhan, Mücevher Akyıldız, Sibel Yağcı, Hamide Cengiz, Neriman Betoz, Zeynep Eraslan, Hale Akyıldız, Hatice Veli, Nurdan Karacalar, Nagihan Dipli, Sevcan Serez, Nurten Kurt, Nurcan Varol, Selda Arslan, Gülşen Çetin, Emine Sular, Fatma Koyun, İlknur Güleç, Emel Güleç, Nesrin Yardımcı.
Yedek Üyeler: Emine Güner, Adalet Yatar, Şerife Güven, Şükriye Emel, Nagihan Özenli, Aysel Bedizci, Zeynep Özenli, Emine Tunç, Nagihan Öğdül, Muradiye Erol, Şafiye Korkmaz, Nilüfer Benli, Nezaket Sıkılar, Belma Cengiz, Ayşe Arslan, Semiha Köseoğlu, Kevser Türkan, Saliha Akkaya, Sadet Şen, Yıldız Ercan, Esengül Gökkaya, Fatma Özşahin, Hatice Doğan, Nesibe Özer.
İl Delegeleri ise: Nurgül Özatilla, Hamiyet Özenli, Saniye Türer, Emir Cantitiz, Şükriye Küçük, Hatice Orhan, Mücevher Akyıldız, Sibel Yağcı, Hamide Cengiz, Neriman Betoz, Zeynep Eraslan, Nurdan Karacalar, Sevcan Serez, Nurten Kurt, Nurcan Varol, Emine Sular, Fatma Koyun’dan oluştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.