Ova’da birlik ve beraberliğin adı: “Bahar Şenliği”

Karacabey Ova köyleri arasında dostluk ve kardeşliği güçlendirmek amacıyla organize edilen “1. Bahar Şenliği” etkinliği geçtiğimiz hafta sonu sona erdi.
Şenliğin önümüzdeki yıllarda konser, seminer, gösteri ve yarışmalarla zenginleştirilerek geleneksel hale getirilmesi planlanırken, “1. Bahar Şenliği” etkinlikleri çerçevesinde ova köyleri okulları arasında yapılan Yıldız Erkekler Futbol Turnuvası’nı Sarıbey Serkan Argın İlköğretim Okulu kazandı.
AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun da katılımı ile gerçekleşen, şenlikte coşku üst seviyedeydi. AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Aydemir, Ova Köyleri Muhtarları ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenlikler, Kutlu Doğum Haftası olması nedeniyle mevlit okunmasıyla başladı. Dostluk ve beraberliğin pekişmesi amacıyla düzenlenen “1. Bahar Şenliği”, ikram edilen pilavın yenmesiyle devam edildi. Ardından ova köyleri okulları arasında yapılan Yıldız Erkekler Futbol Turnuvası’nın finaline geçildi.
Beylik İlköğretim Okulu ile Öztusan İlköğretim Okulu üçüncülük için karşı karşıya gelirken, final Sarıbey Serkan Argın İlköğretim Okulu ile Sultaniye İlköğretim Okulu arasında oynandı.
Üçüncülük maçında Beylik İlköğretim Okulu ve Öztusan İlköğretim Okulu 3-3 berabere kaldı. Penaltı atışları sonunda gülen taraf 5-4’lük sonuçla Öztusan İlköğretim Okulu oldu.
Final maçında ise Sarıbey Serkan Argın İlköğretim Okulu ile Sultaniye İlköğretim Okulu kozlarını paylaştı. Normal süresi 0-0 biten maç sonunda, penaltılara geçildi. Penaltılarda rakibine 5-4’lük sonuçla üstünlük kuran Sarıbey Serkan Argın İlköğretim Okulu “1. Bahar Şenliği”nin ilk şampiyonu oldu.
Final maçı öncesi Öztusan İlköğretim Okulu, Keles Yöresi Halk Oyunları Ekibi gösterileri ile izleyenleri mest etti.
Turnuva’nın dördüncüsü Beylik İlköğretim Okulu, Centilmenlik Kupası’nı kazanırken, Öztusan İlköğretim Okulu’ndan Şükrü Kaplan ile Beylik İlköğretim Okulu’ndan Onur Şen gol krallığını paylaşıldı.
Turnuvaya katılan okulların öğrencilerine de hediyeler verildi. Öğrencilere “Türkiye Okuyor” kampanyası çerçevesinde Ova Köyleri Sulama Birliği tarafından kitap armağan edildi.
Sponsorluğunu Karacabey Ova Köyleri Sulama Birliği’nin üstlendiği “1. Bahar Şenliği”nin tertip komitesinde, Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, Öztusan İlköğretim Okulu Müdürü Şaban Vural, Sarıbey Serkan Argın İlköğretim Okulu Müdürü Altuğ Meşe görev yaptı.
Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, şenliğin süreklilik kazanması için çalıştıklarını belirtti. Özseçen, “ Şenliğe katılarak bizleri onurlandıran AK Parti Bursa Milletvekili Sayın Ali Koyuncu’ya, Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban’a, Ak Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan’a, tüm köy muhtarlarımıza ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Aydemir’e, centilmence oyunları ile turnuvaya katılan, özverileri ve gayretleri ile herkese seyir zevki yaşatan okullarımızın Yıldız Erkekler Futbol Takımı oyuncularına, tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim. Gelenekselleştirilecek ve her yıl zenginleştirilerek organize edilecek Bahar Şenliklerine tüm halkımızı bekliyoruz. 2. Ova Köyleri Bahar Şenliği’nde buluşmak üzere” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.