Otoyol Uluabat Gölü’nün güneyinden geçsin!

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu konusundaki gelişmeleri değerlendiren Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, projesinin yapım aşamasında birkaç alternatifinin ortaya çıktığını kaydetti.

Pala, alternatif yolların konuşulduğu, ÇED raporuyla ilgili toplantıların yapıldığı bir ortamda Bursalıların da görüşlerini ortaya koymasını istediklerini belirtti. Bu tür büyük projelerde toplumların fikir noktasında bölünebildiğini ifade eden Pala, “Bir dünya kenti olan Bursa’da, insanlar yanlış olduğunu düşündüğü veya düzletilmesini istedikleri işler karşısında akıllıca hareket ediyor. Türkiye’ye örnek bir yapıda olan Bursa Kent Konseyi de İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu projesini gündemine alarak vatandaşın görüşlerini özgürce dile getirmesini sağladı. Akademik meslek odalarının, iş hayatı meslek odalarının, derneklerin, vakıfların, çiftçilerin, çevre kuruluşlarının katıldığı toplantıda, ortak bir görüş çıktı. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun yapılmasını isteyen Bursalılar, yatırıma karşı değildir. Projenin bir an önce yapılmasını istiyorlar. Ama projenin ilk haliyle gölün güneyinden geçmesini arzu ediyorlar” dedi.

Bursalıların, kentlerindeki yatırımların kendilerine danışılarak yapılmasını istediğini de dile getiren Pala, “Masa başında projeler hazırlanınca sıkıntı çıkıyor. Uluabat Gölü’nün civarında çok verimli araziler bulunuyor. Güneyden geçen güzergaha kimsenin itirazı yoktu. Ancak bilinmeyen sebeplerden ötürü güzergah değişikliği yapıldı. Yolun güzergahı gölün kuzeyine alındı. Değişiklikten, halkın ne yazık ki hazırlandıktan sonra haberi oluyor. Bursa Kent Konseyi olarak düzenlediğimiz toplantıdan çıkan sonuçları, Bursalıların görüşlerini Ankara’daki ve Bursa’daki ilgili kurumlara ilettik” diye konuştu.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun Uluabat Gölü’nün kuzeyinden geçmesi halinde verimli arazilerin bölüneceği, ova yapısının bozulacağını gösteren raporların bulunduğunu anlatan Pala, Bursalıların konu hakkındaki görüşlerinin dikkate alınmasını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.