Otoyol Projesi Oldu-Bittiye getirilmesin!

Ziraat Odası, Koç’un eleştirilerine yanıt verdi:

Mısır fiyatlarındaki düşüşü önlemek ve sıkıntıyı Ankara’ya taşımak amacıyla önceki gün AK Parti İlçe yönetimini ziyaret eden Ziraat Odası yöneticileri, daha sonra yeni otoyol konusunda Belediye Başkanı Ergün Koç’u halka bilgi vermemekle suçladı.

            Konunun “oldu-bitti”ye getirilmek istendiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile Meclis Başkanı Nuri Karaca, “Otoyol Projesi”ne karşı olmadıklarını ancak verimli tarım arazilerinin yok olmasını istemediklerini dile getirdi.

Verimli tarım arazileri yok olmasın!

Kahve köşelerinde değil, akademik toplantılardan elde ettikleri bilgilerle konuştuklarını dile getiren Karahasanoğlu ile Karaca, “Tek derdimiz, su kaynaklarımız ile verimli tarım arazilerimiz yok olmasın istiyoruz. Bizler projeye kesinlikle karşı değiliz. Belediye Başkanının düşüncelerimize neden bu kadar karşı çıktığını da anlamış değiliz.

Bu konuda Karacabey halkının bilgisi yok. Vatandaşa bir şey anlatılmıyor. Halkın da görüşmelerini dile getirmesi gerekir. Gerekirse referandum yapılsın. Bu iş ‘oldu-bitti’ye getirilmesin. Karacabey’e hiçbir getirisi olmayan proje için atıp tutmanın bir mantığı yok. Bu proje ile 8 bin dekar tarım arazisi yok olacak. Özellikle bunun 3 bin dekarı ilçenin en verimli toprakları olan Karatopraklar bölgesi bitecek. Diğer yerlerde de verimli araziler var. Sayın Koç, sürekli 3. ve 4. sınıf tarım arazilerinden bahsediyor. Ancak unutmasın ki, söz konusu yerlerde de hayvancılık yaygın olarak yapılmaktadır. Bu konunun tartışmaya açılmasını istiyoruz” dedi.

Dikensiz gül bahçesi yok!

Ziraat Odası’nın açıklamalarından sonra aynı günün akşamında yapılan Belediye Meclis Toplantısı’nda otoyol konusunu yeniden gündeme getiren Koç, yararlı bir projeye anlamsız tepkiler geldiğini söyledi.

            Dikensiz gül bahçesinin olmayacağını vurgulayan Başkan Koç, “Bunlar İstanbul Boğazı’na yapılan köprüye de karşı çıkan zihniyettir. Şimdi yeniden hortladılar. Çevreye hepimiz duyarlı olalım. Ancak bölgemizde daha büyük tehlike arz eden çevre kirliliklerine neden ses çıkarmıyorlar. Otoban’ın negatif yönleri mutlaka olacaktır. Yeni otoyolun geçeceği yerlerde 3. ve 4. sınıf tarım arazileri var. Yalnızca 2 bin 160 dekar alan verim tarım arazisidir. Şu asla unutulmasın ki, hızlı ulaşım şarttır” diye konuştu.

Mustafakemalpaşa’nın derdi başka!

Yeni otoyol güzergahının Karacabey’e alınmasına sürekli tepki veren ve bu konuda lobi çalışmaları yapan Mustafakemalpaşa’nın nafile çırpınışlar içinde olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Ergün Koç, “Yeni Otoyol projesinin değişmesi tamamen teknik bir olaydır. İlk proje çevreye duyarlı olmadığı için iptal edildi. 10 milyardan fazla bir yatırımdan bahsediyoruz. Hiçbir finans kuruluşu, çevreye zarar verecek projeye destek vermez. Yeni otoban Mustafakemalpaşa’dan geçecek diye o bölgelerdeki tüm arazileri kapattılar. Taş Ocaklarını bile kapattılar. Ancak proje değişince planları suya düştü. Mustafakemalpaşa’nın isyanı budur. Rotanın değişmesi için yapılan çırpınışlar nafiledir” şeklinde sözlerini bitirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.