“Otoyol Projesi” bilgilendirme toplantısı

 
Karacabey’in 14 köyünü kapsayan konu bugün masaya yatırılıyor:
Karacabey’i yakından ilgilendiren “Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi” ile ilgili bugün bilgilendirme toplantısı yapılacak.
Karacabey Belediye Konferans Salonu’nda saat 14.00’te halkın katılımı ile yapılacak olan bilgilendirme toplantısında söz konusu projenin her yönüyle ele alınıp masaya yatırılacağı bildirildi. Karacabey’in 14 köyünü kapsayan proje ile ilgili görüş, endişe, beklenti ve önerilerin tartışılacağı toplantının uluslar arası standartlara uygun olması amaçlanıyor.
Dürdane Bölgesi (Osmangazi ilçesi) ve Uluabat Gölü (Nilüfer ve Karacabey ilçeleri) olmak üzere iki noktada gerçekleştirilecek güzergah değişikliklerinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 03 Ağustos 2011 tarihinde uygun görüldüğü belirtildi.
Bu doğrultuda Karayolları Genel Müdürlüğü ile Otoyol Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi (OTOYOL) arasında 22 yıl 4 ay sürmesi beklenen “Yap-İşlet-Devret” sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
Konuyla ilgili olası çevresel ve sosyal etkilerin değerlendirilmesine yönelik çalışmaların, OTOYOL’un uluslar arası danışmanı Enviromental Resources Management (ERM) ve onun yerel danışmanı ELC Group Müşavirlik ve Mühendislik Ltd. Şti. (ELC) firmalarından oluşan bir ekip tarafından başlatıldığı duyuruldu. ÇSED çalışmalarının şu anda Dürdane ve Uluabat Gölü bölgelerindeki güzergah değişiklikleri dikkate alınarak devam ettiği belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.