Otobüs firmaları yasaya uysun

Otobüs firmaları yasaya uysun
Karacabey Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fikret Kula, oda üyelerinin veya dengi iş yapan vatandaşların yolcu taşımacılığında alması gereken yetki belgesi süresinin Ulaştırma Bakanlığınca 31.12.2010 tarihine kadar uzatıldığını belirtti.
Bu süre içinde il ve ilçe Trafik Komisyonlarından güzergah izin belgesi alımasının zorunlu olduğunu dile getiren Kula, “Yine oda üyelerimizin ve diğer vatandaşların ticari araç kullanmaları esnasında yanlarında bulundurmaları gereken Psikoteknik belgesini almayanlar için odamız orga-nizasyonunda belge alımları devam etmektedir.
Özel hastanelerde muayene ve tedavi olan üyelerimizin, ücret ödemelerinde Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğinin(BESOB) yapmış olduğu ücret indirim sözleşmesi, üyelerimizi kapsamaktadır. Örneğin; Bursa Medikal, Özel Hayat, Kalp, Ritim, Setbaşı polikliniği gibi bir çok hastanelerde ücret indirimi sözleşmesi mevcuttur. Bu konulardan yararlanmaları için üyelerimizin diyalog kurmalarını öneriyoruz” dedi.
Bursa – İzmir karayolu üzerindeki çok önemli bir noktada modern ve maliyetli kavşak köprüsünü bahane edip, otobüs terminaline girmeyen otobüs firmalarının ve organizatörlerinin mazeretlerinin kalmadığını ifade eden Kula, “2918 sayılı karayolları trafik yasası gereği anayol üzerinde yolcu indirme ve bindirme yapmak can güvenliği açısından yasaktır. Anayol üzerinde yolcu indirme, bindirme yaparak bu yasayı ihlal eden otobüslerin denetlenmesini bekliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.