Ortaöğretim’e kaydınızı mutlaka yaptırın!

Karacabey Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, 2011-2012 eğitim yılında 8. sınıfı bitirip herhangi bir ortaöğretim kurumuna kayıt yaptırmayan öğrencilerin 02 Kasım 2012 Cuma gününe kadar Açıköğretim'e kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini duyurdu.
    Bu konuda velileri de uyaran Dingin, “Öğrencilerimizin anayasal hak olan eğitim ve öğretimden mahrum kalmamaları ve velilerin de bu konuda herhangi bir müeyyide ile karşı karşıya gelmemesi için bu uyarının dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.
    6287 sayılı kanunla Türkiye'de zorunlu eğitimin 8'den 12 yıla çıkarıldığını anımsatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, şunları söyledi; “Bu nedenle 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının sonunda 8. sınıfı bitiren öğrencilere diploma düzenlenmemiş ve ortaöğretime devamları zorunlu hale getirilmiştir.
    Çeşitli nedenlerden dolayı bu güne kadar ortaöğretime kaydını yaptırmayan gençlerimizin Açıköğretim üzerinden kayıtlarını 02 Kasım 2012 Cuma gününe kadar yaptırmaları gerekmektedir.
    Şu ana kadar kayıt yaptırmayan öğrencilerimiz, Açıköğretim Lisesi, Meslek Lisesi, Halk Eğitimi Merkezi ya da Lise müdürlüklerine başvurmaları önemle duyurulur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.