Ormankadı Köyü’nde leylek sevgisi

Ormankadı Köyü’nde leylek sevgisi
Karacabey Uluabat Köyü ve çevresini hızla büyüyen çevre kirliliğinden kurtarmak amacıyla uluslar arası alanda adını duyuran “Leylek Dostu Köyler Projesi” kapsamında, 2004 yılından bu yana sürdürülen çalışmaların 12. durağı Mustafakemalpaşa’nın Ormankadı Köyü oldu.
Önceki gün altı adet leylek platformunun monte edildiği köyde adeta şenlik havası esti. Köydeki her yaştan insanın destek verdiği etkinlikte görüşlerini açıklayan Proje Mimarı Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İsmet Arıcı, Uluabat Gölü ve çevresindeki su havzalarını korumak amacıyla gönül birliği oluşturduklarını belirterek, “Uluabat Gölü ve Bursa çevresi, hızla büyüyen bir çevre tehlikesiyle karşı karşıyadır. Dünya harikası bu yerleri korumak bizlerin başlıca görevidir. Bursa’nın en az 50 yıllık geleceğini çok iyi hesaplamalıyız” dedi.
Bursa ve çevresinde yaşanan leylek ölümlerini en aza indirmek amacıyla hayata geçirilen “Leylek Dostu Projesi” yıllar geçtikçe çevreci kimliğinin yanı sıra, sosyal, kültürel, ekonomik ve tanıtım fonksiyonlarını da üstlenerek çalışmalarını sürdürüyor.
Ormankadı Köyü’ndeki etkinliğe Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan, Köy Muhtarı Necati Aras, Tepecik Belediye Başkanı Mehmet İren, Eskikaraağaç Köyü Muhtarı Ahmet Koca, Yıldırım Beyazid Rotary Kulübü eski Başkanı Dr. Salim Erbaş, Ormankadı İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri, Uludağ Üniversitesi Ulukuş Grubu öğrencileri ile köy halkı katıldı.
Projede bu güne kadar 12 köyün yer aldığı ve buralarda toplam 110 leylek platformunun takıldığı bildirildi. Program sonunda projeye destek veren tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlara teşekkür eden Ormankadı Köyü halkı, hızla büyüyen çevre tehlikesine karşı herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.