Orhan Karabaş son yolculuğuna uğurlandı

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi eski İlçe Başkanı Orhan Karabaş (54), dün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek önceki gün yaşamını yitiren Karabaş’ı son yolculuğunda yakınları ve sevenleri yalnız bırakmadı.

CHP İl Başkanı Metin Çelik, Bursa eski Milletvekili Kemal Demirel, İlçe Teşkilatı, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş, Haşim Onur Cami’ne akın etti. Orhan Karabaş, burada kılınan öğle namazının ardından sevenlerinin gözyaşları arasında Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Amansız hastalığı nedeniyle bir süredir Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören Emekli Eğitimci Orhan Karabaş, yaşam savaşını kaybetti. Eğitimcilik ve siyasi yaşamında taraflı tarafsız herkesi kucaklayan özelliğiyle büyük ilgi gören Orhan Karabaş’ın ölümü Karacabey’de üzüntü yarattı.

27 yıllık öğretmenlik mesleğinden alnının akıyla emekli olduktan sonra gönül verdiği Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılan ve 11 Aralık 2007'den itibaren de iki dönem İlçe Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Orhan Karabaş, siyasi yaşamı boyunca partisi ve Karacabey için özverili çalışmalarıyla dikkat çeken isim oldu.

2009 yılındaki yerel seçimlerde İlçe Başkanı olarak CHP’nin Karacabey tarihinde en çok oyu almasında önemli katkısı bulunan Karabaş, son genel seçimlerde de milletvekilliğine aday gösterilmişti.

Aktif siyasi yaşamında sürekli soran ve sorgulayan, olumlu eleştirileri ile Karacabey’e yeni hizmetlerin gelmesi için uğraşan Orhan Karabaş, genel seçimlerin ardından yakalandığı kolon kanseri nedeniyle uzun süredir tedavi görüyordu. Orhan Karabaş, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.