Onlar için çok şey fark etti

Karacabey Polis Dinlenme ve Eğitim Kampı, daha önce hiç tatile çıkmamış olan çocuklara ev sahipliği yaptı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü, “Okyanusa düşen damlalar- ÇOGEP Projesi” kapsamında “Onlar için çok şey fark ediyor” sloganıyla kapsamında olumsuz sosyal ortamlarda bulunan dezavantajlı çocuklara yaz tatil kampı gerçekleştirdi.

Emniyet Müdürlüğü'nün maddi imkanları kısıtlı ailelerin çocuklarına yönelik uygulamaya koyduğu, çeşitli programları içeren proje ile çocukların farklı çevrelerle tanıştırılarak topluma adaptasyonlarının arttırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında 14 çocuk Karacabey Polis Dinlenme ve Eğitim Kampı'na getirildi. Daha önce hiç tatile çıkmamış olan çocuklar, denizle tanıştı, havuz ve diğer sportif etkinliklerle tatilin keyfini çıkardı. Yüzme bilmedikleri için önce sudan çekinen çocuklar, polis ağabeylerinin hediye ettikleri kolluklar sayesinde yüzme alıştırmaları yaptı.

Fiziksel aktivitelerin yanı sıra Bursa'nın güzelliklerini tanımak için il merkezine gerçekleştirilen gezide; Sultangazi, Orhangazi ve Osmangazi Türbeleri, Emir Sultan Hazretlerinin türbesi ve Ulu Cami de ziyaret edildi.

Kamp sonunda, toplum destekli polislere mektup yazan çocuklar, kamp döneminden memnuniyetlerini ifade ederek teşekkürlerini iletti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.