Öner, Milli Takım için ümitli

Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün “Atletizmi Geliştirme Projesi” adı altında düzenlediği Türkiye Şampiyonası’nın ikinci ayağını da başarıyla geçen Ömer  Matlı İlköğretim  Okulu öğrencisi Murat Öner, 15 Haziran Pazar günü Ankara’da yapılacak olan finallerde yarışacak.
Karacabey Ömer Matlı İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Murat Öner, Karacabeyspor lisansıyla katıldığı Eskişehir’deki ikinci tur yarışmalarından da madalyayla döndü. Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün atletizmde yeni yetenekler bulmak için organize ettiği Türkiye Şampiyonası’nda Bursa takımı aldığı derecelerle finale kaldı. Bursa’da Ocak ayında yapılan 1500 metre yarışında 3. olarak dikkatleri çeken Öner, Bilecik’teki ilk tur seçmelerinde de bronz madalya ile döndü.
Karacabeyspor lisansı ile başarılı yarışlar çıkaran Murat Öner, 24 Mayıs Cumartesi günü Eskişehir’deki ikinci tur yarışlarına katıldı. Toprak parkurda yapılan 1500 metre koşusunda performansını arttıran Öner, 8 ilden 32 sporcunun mücadele ettiği yarışta 5.14’lük derecesiyle ikinci oldu.
Koşuda Bursa takımından İnegöl sporcusu Ferhat Argun 5.01’lik derecesiyle birinci olmayı başardı.
Bursa takımı grupta ilk sırayı elde ederek Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Öner, yarış sonunda düzenlenen madalya töreninde MHK Üyesi Hamza Çebi’nin elinden 2’lik madalyasını aldı.
         Bursa takımı, Türkiye Şampiyonası’nda erkek ve kız takımının yanı sıra iki sporcunun ferdi olarak katılacağı finallerde 10 sporcuyla mücadele edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.