Öncü: Afetzede çiftçiyle alay edildi

Karacabey İşçi Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Öncü, Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan tarımsal kredi borçlarının bir yıl ertelenmesinin afetzede çiftçinin yarasını sarmayacağını söyledi.
Ürünü, yüzde 30’un üzerinde zarar gören çiftçilere yapılan borç ertelenmesi kararını değerlendiren Rahmi Öncü, “Millete küfredenlerin adaleti, vergi borçlarını sıfırlama ya da indirme olur. AKP’nin tüm oluşumları, bu zulmün sorumlusudur” dedi.
Yapılan geçmiş olsun ziyaretlerinin, ardı ardına verilen demeçlerin sonunun dağın fare doğurması atasözüyle eşdeğer olduğunu söyleyen Öncü, “Gerek milletvekili gerekse bürokrat bazında köylerimize yapılan ziyaretlerde dillendirilen borçları 5 yıla yayma gibi çözüm, yok sayıldı. 1 yıl erteleme devede kulaktan öteye geçmedi. Çiftçiyle alay edercesine ‘moral gerekli’ açıklamasını yapanların, üste ileteceğim sözünden ibaret söylemleri kara düşünceler yumağı oluşturdu.
Çiftçi aslında sözlerin havanda su dövmek olduğunu anlamıştı. Beklentileri hemen hemen hiç yoktu. Gerek kendilerine ilişkin görev yapan kurumların gerekse hükümetin bir şey yapamayacağını hissediyorlardı. Beklentilerinin umutsuzluğu içindeydi. Ne yazık ki haklı çıktılar.
Damatlarının babalarının vergi borçlarını indiren AKP, tam kendisine uyan ve içlerine sindirebildikleri adaletsizliği sergiledi.
Çiftçilerimize, ak adı verilmiş kara siyasete güvenmemelerinin gerekliliğini anımsatıyoruz.
Ülkemiz elden gitmektedir. O nedenle birleşme, birlik olma ve direniş zamanıdır. İşçi partisi olarak sonuna dek çiftçimizin yanında yer alacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.