Ömer Matlı’da münazara

Karacabey Ömer Matlı İlköğretim Okulu 7-A ve 7-B sınıfları “Toplum iyiye mi gidiyor? Yoksa kötüye mi gidiyor?” konulu münazara düzenledi.
Önceki gün okulun Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte 7/A sınıfından Esin Arabacı, Gizem Yazar, Pınar Özer, Hatice Çimen ve Şeyma Çimen’den oluşan ekip “Toplum kötüye gidiyor” konusu üzerinde görüşlerini anlattı. Öğrenciler televizyon ve basında her gün alkol, uyuşturucu, cinayet, kaza gibi olaylara rastlandığına dikkat çekti. 7-A sınıfı öğrencileri, “Eskiden evler tek katlıyken dostluk vardı. Şimdi çok katlı binalar var, insanlar komşusunun adını bile bilmiyor. Televizyon ile bilgisayarın esiri olunduğundan sosyalleşilemiyor ve insanlar içine kapanıyor. Toplum kötüye gidiyor ama, el ele verip gidişatı birlikte düzeltelim” dediler.
7/B sınıfı öğrencileri Elanur Karakelle, Tuğçe Can, Aybüke Aytekin, Şeyma Bedizci ve İrem Ahlılar’dan oluşan ekip ise “Toplum iyiye gidiyor” konusunda görüşlerini anlattı. Öğrenciler, “Toplumda insanlar çoğalıyor. Teknolojik anlamda birçok yenilik ve ilerleme oldu. Dünyanın her yeriyle cep telefonu ile konuşabiliyoruz. İnternet ise bir bilgi havuzu. Bilgisayar pek çok işimizi kolaylaştırdı.
Okuma-yazma oranımız arttı. kadın-erkek her konuda eşit hale geldi. Bugün aynı sıralarda hepimiz eğitim görüyoruz. Balıkların bile eğitildiği günümüzde insanları eğitmek gerçekten zor değil. Bu gibi örnekler toplumun iyiye gittiğini gösteriyor” dediler.
Ömer Matlı İlköğretim Okulu’ndaki münazara yaklaşık iki saat sürdü. Sonuç olarak, toplumun iyi olan yönleri olduğu gibi, kötü olan yönlerini de eğitimle düzeltilebileceği sonucuna varıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.