Olumlu ancak yetmez!

Söz konusu yönetmelikle özellikle kız öğrencilerin temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığını dile getiren Baydar, “Kız öğrencilerimize yönelik, 'İmam-Hatip Ortaokul ve Liseleri ile Çok Programlı Liselerin İmam Hatip programlarındaki tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim dersleri hariç olmak üzere okul içinde baş açık' hükmünün yeniden yer almasını bireylerin inanç, temel hak ve özgürlüklerine aykırı buluyoruz” dedi.
Yönetmelikte yapılan değişiklikleri genel anlamda olumlu bulduklarını ancak yetersiz gördüklerini dile getiren Baydar, eğitim ortamlarının bireyin kişilik gelişimine katkı sunması gerektiğini söyledi.
Atilla Baydar, “Örneğin, Karacabey'de Cumhuriyet Ortaokulu'nda okuyan bir kız öğrencimizin, başörtüsünden dolayı Uluabatlı Hasan Ortaokulu'na gönderilmesi gibi süreçler öğrencileri psikolojik olarak olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle, söz konusu sınırlamanın tamamen kaldırılarak isteyen tüm kız öğrencilerin yalnızca seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde değil, tüm derslerde başlarını kapatabilmeleri yönünde bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Kız öğrencilerle ilgili diğer derslerdeki kılık ve kıyafet yasağının kaldırılmasını istiyoruz.
Herkese özgürlük
Yapılan değişiklikleri, özgürlükler kapsamında olumlu ve önemli buluyor ancak yetersiz görüyoruz. Ayrıca hükümet, çalışma hayatında devam eden kılık kıyafet yasağına da bir an önce son vermelidir. Yapılacak düzenlemeler ile gerek erkek ve gerekse de bayan arkadaşlar 'kendilerine yakıştırdıkları' kıyafetle okullarına gidebilmelidir.
Özgürlükler yalnızca sesini duyuranlar için değil, her alanda herkese verilmelidir. Bunlar bizi ayrıştırmaz, saygı çerçevesinde bütünleştirir. Bu bağlamda Muharrem ayının kutsiyeti altında ülkemizde Alevi-Bektaşi- Caferi yurttaşlarımızın da vatandaş olmalarından doğan din ve vicdan özgürlüğünü tanıyıcı destekleyici düzenlemeler yapılmalı toplumsal kardeşliğimize destek verilmelidir.
Salih Tunç'a destek
Eğitim Bir Sen olarak, 24 Kasım programına katılmadık. Yerel basından okuduğumuza göre, emekli Öğretmen Salih Tunç'un açıklamalarına katılıyoruz. Her yıl emekliler adına bir eğitimciye verilen konuşma hakkı kaldırılamaz. Bunu kesinlikle tasvip etmiyoruz. İnsan haklarında kriterler bellidir.
Herkes için her zaman gereklidir. Bugün bizlerin çektiği sıkıntılar, bizlere öz yurdunda parya muamelesi yapılmasından dolayıdır. Diyalog kapısını her zaman açık tutmalıyız” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.