Okullar eğitime hazır!

Emin Dingin: öğretmen ve öğrencilere başarı diledi:

Karacabey Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin 2014-2015 eğitim-öğretim yılının Pazartesi günü başlayacak olması nedeniyle öğretmenlere ve öğrencilere başarı diledi.
Aileden sonra insan için en önemli basamağın okul olduğuna vurgu yapan Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, merkezde ve köylerde eğitime her zamankinden daha fazla olanaklarla hazırlandıklarını söyledi.
Okulun ve eğitimin önemine dikkat çeken Emin Dingin, insanı şeklendirerek geleceğe hazırlayan okullarda sürekli daha iyinin aranması gerektiğini dile getirdi.
Yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen Dingin yazılı açıklamasında; “Okullar bireyi hayata hazırlayan ve mükemmelleşme çabalarını başarıya ulaştıran eğitim yuvasıdır.
Yaklaşık 650 öğretmen ve 14 bin öğrencimizle, İlçe merkezimizde 8 ilkokul, 6 ortaokul, 8 lise, köylerimizde 5 birleştirilmiş sınıflı okul, 9 ilk ve ortaokul olmak üzere tüm kurumlarımız eğitim-öğretime hazır durumdadır. İlk zil sesiyle 2014-2015 Eğitim-öğretim yılına huzur ve güven içinde girecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu öğretim yılında ilçe merkezimizde 4+4+4 okul dönüşümünü tamamlamış olmanın rahatlığı içindeyiz. İlçe merkezimizde 8 Adet ilkokul Hacı Ahmediye Onur İlkokulu, TOKİ Şehit Yzb. Erhan Kındır İlkokulu, Ulubatlıhasan İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Murat Hüdavendigar İlkokulu, Ömer Matlı İlkokulu , Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu ve 6 adet ortaokul İstiklal Ortaokulu, Karacabey Ortaokulu, Şehit Serkan Şahin Ortaokulu, Şehit Yüzbaşı Atilla Acarca Ortaokulu,14 Eylül Ortaokulu, Muhsin Özdamar Ortaokulu olarak çocuklarımıza hizmete hazırız.
Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim sürecinde göstereceğimiz başarı inanıyorum ki, bir önceki yıldan daha verimli olacaktır. Öğrencilerimize aktardıklarımız, hayatın temeli ve teminatı olacaktır.
Yeni bir yapılanma sürecinden geçiyoruz. Öğretmenlerimizin bu süreçte gösterdiği özverili çalışmalara minnettarım. Mesleğinizin asıl amacı yeni nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırmaktır. Onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmaktır. Öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek onlara gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmaktır. Onları mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. En hedef bu olmalıdır. Bütün bunların yanında millet bilincini yaşatabilmek için de gençlerimize milli kültür ve değerlerimizi aktarmak başlıca görevlerimizdir.” dedi.
Öğrencilere ve öğrenci velilerine de gönderme yapan Milli Eğitim Müdürü Dingin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çocuklarınız için okullarımızla sürekli iletişim ve işbirliği içinde olmanız çok önemlidir. Öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim bilinmelidir ki başarıyı arttıracaktır.
Öğrenciler ise, geleceğimizin teminatıdır. Bizim bütün gayretimiz sizlerin yetişmesi, sizlerin iyi birer vatandaş olabilmesi içindir. Önümüzdeki yüzyılın bilim adamları, yöneticileri, öğretmenleri, avukatları, doktorları sizler olacaksınız. Bu yüzden çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalısınız. Kendinizi iyi yetiştirmeli ve çağı yakalamalısınız. Bizlerde bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız; okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini,milletini, bayrağını, seven birer insan olarak yetişmeniz en büyük amacımızdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.