Okullar açılıyor!

Karacabey’de okul öncesi ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri için yeni ders zili bugün çalacak. Dün kutladığımız ’87. Kurtuluş Yıldönümü’ nedeniyle Karacabey’li öğrenciler bugün okula başlayacak.
            2009-2010 eğitim öğretim yılı 24 Eylül Perşembe günü start alacak. Anaokulları ile birinci sınıf öğrencileri ‘uyum için’ okula bir hafta önce gidecek.
            Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘İlköğretim 1. sınıflar ile ana sınıflarına başlayacak öğrencilerin okul korkularını yenmelerini ve okula uyumlarını sağlamak’ amacıyla 2006-2007 eğitim-öğretim yılında başlattığı uygulama bu yıl da devam edecek.
            Öğrenciler, 14-18 Eylül 2009 tarihleri arasında uyum programına alınacaklar. Bu uygulamayla öğrencilerin, öğretmenlerinin gözetiminde çeşitli etkinliklere katılmaları, okullarını, sınıflarını, arkadaşlarını ve öğretmenlerini tanımaları ve evlerine güvenle gidip gelme eğitimi almaları hedefleniyor.
            Bu süreç içinde veliler de, çocuklarıyla okula gidip gelmelerinin alışkanlık haline gelmemesi için zaman zaman sınıf ortamına alınıyor ve rehberlik ve psikolojik danışma servislerince bilgilendiriliyor.
            24 Eylül 2009’da başlayacak eğitim-öğretim yılının ilk yarısı 25 Ocak-5 Şubat arasında yapılacak. İkinci dönem, 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 18 Haziran 2010’da yaz tatiline girilecek. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.