Okul heyecanı

Karacabey ve ülke genelinde dün başlayan “2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı” törenlerle kutlandı. Yeni dönemle birlikte “İlköğretim Haftası” da Cumhuriyet Alanı ve Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen etkinliklerle devam etti.
İlk olarak Cumhuriyet Alanı’nda Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Törene AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kerem Salkal, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, siyasiler, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Alanındaki çelenk sunumunun ardından Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu’nda “İlköğretim Haftası Programı” düzenlendi.
Okul Müdürü Emre Dinçer, açılış konuşmasında çağdaş uygarlık düzeyine çıkabilmenin en büyük özlem olduğunu dile getirdi. Eğitimde en önemli kaynağın bilgi olduğuna değinen Dinçer, öğretmen ve veli işbirliğinin sağlamlaştırılması gerektiğini kaydetti.
Çağdaş eğitim, özgür bireyler yetiştirmektir!
Eğitimin milletlerin devamını sağladığına dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan ise, “Toplumların gelişmesi ve ekonomik kalkınma gibi unsurlar çağdaş eğitimle gerçekleşir. Çağdaş eğitim ise, özgür bireyler yetiştirmek demektir. Bu amaçla öğrencilerimizden Atatürkçü düşünce sisteminden vazgeçmeyen, ülkesini çok seven ve sahip çıkan bireyler olmasını istiyoruz. Bu konuda velilerimize de büyük görevler düşüyor. Okul ile işbirliği içinde olunması halinde başarı kendiliğinden gelecektir. Velilerimiz, çocuklarına güvenmeli ve her zaman desteklemelidir. Öğretmenlerimizden de görevlerinin çok kutsal olduğunu unutmamasını istiyoruz. Emanet edilen gençlerin, geleceğin teminatı yapmak öğretmenlerimizin başlıca görevidir. Karacabey’de bu yıl 14 bin öğrencimiz ve 750 öğretmenimizle yeni eğitim ve öğretim sezonuna merhaba dedik. İlçemize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.
Nitelikli eğitimi yükselteceğiz!
AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, yeni eğitim ve öğretim sezonunun öğrenciler kadar veliler için de büyük heyecan olduğuna değindi. Kendisinin de bir veli olarak aynı heyecanı yaşadığını belirten Matlı, “Gelinen noktada ülkemiz eğitim konusunda çok ilerleme kaydetti. Eskiden nicelik sıkıntımız vardı. Ancak şimdi nitelikli eğitim için çalışmalarımız hızlanıyor. Ders kitapları artık ücretsiz veriliyor. Ülke genelinde okullarımız çoğalıyor ve öğretmenlerimiz artıyor. Ancak tüm bunlar yetmez. Özellikle yavrularımızı kitap ve defterlerle dolan çantalarından kurtarmak istiyoruz. Teknolojiyi yakından takip ederek, onları bu yükten kurtaracağız. Daha çok çalışarak çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak zorundayız. Çocuklarımız geleceğimizdir. Onlar sayesinde ülkemizin hedeflediği dünyanın en güçlü on ülkesinden biri olmalıyız” diye konuştu.
Kaymakamdan tam gün ve okul isteği!
Konuşmasına AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı’dan isteklerle başlayan Kaymakam Dursun Balaban, tam gün eğitime geçilmesi ve yeni okulların ilçeye kazandırılması gerektiğine dikkat çekti.
Bir ay içinde açılması beklenen TOKİ İlköğretim Okulu ile birlikte iki okulun daha tam gün eğitime geçeceğini belirten Balaban, Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu’nun da hizmete giren ek binası sayesinde tam gün eğitim vereceğini duyurdu.
İlçedeki tüm ilköğretim okullarının tam güne geçmesini istediklerini kaydeden Kaymakam Balaban, yapımı süren Ulviye Matlı Anadolu Öğretmen Lisesi dışında Sağlık Meslek Lisesi ve Fen Lisesi gibi önemli okulların da açılması arzusunda olduklarını ifade etti.
Karacabey Belediyesine eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Balaban, yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilere şu önerilerde bulundu; “Öğrencilerimiz en değerli varlıklarımızdır. Sizler için devletimiz, büyük bir güçle çalışmaktadır. Sizlerden tek isteğimiz çok çalışmanız ve bu ülkeye yararlı bireyler olmanızdır.
En değerli varlıklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, görevinin kutsallığını unutmamalıdır. Çocuklarımızı vatanını milletini seven, saygılı ve sevgili bireyler yetiştirmenizi istiyoruz. Sizler Atatürk’ün öğretmenlerisiniz. Yolunuz açık olsun.
Velilerimizden okul işbirliğine önem vermelerini bekliyoruz. Başarı bu şekilde daha da artacaktır. Çocuklarınıza desteği ve güveni asla esirgemeyin.
Son olarak da idarecilerimizin herkesten fazla çalışmaları gerekmektedir. Mazeret üretmeden, sorunlara çözümcü yaklaşmanızı sizlerden bekliyoruz.”    D.9’da
Konuşmaların ardından Sude Özat ve Ece Kurt isimli öğrenciler, “İlköğretim Haftası” konulu şiirleriyle büyük alkış aldı. Daha sonra Öğretmen Kadir Yılmaz, yeni dönemin ilk dersini katılımcılara sundu. Program, 8. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine “Hoş geldin Çiçeği” vermesiyle son buldu.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.