OKS’de döküldük, ÖSS umut verdi

OKS’de döküldük, ÖSS umut verdi
Karacabey Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan OKS ve ÖSS sonuçlarını değerlendirdi.
Karacabey Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin umut verdiğini belirten Turhan, “ Şu anki tabloya baktığımız zaman Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu diğer okullardan önde gözüküyor. Bunu normal karşılamak gerekiyor. Önemli olan diğer okul öğrencilerinin geçen yıla oranla puanlarında artış olmasıdır.
Öğrencilerimiz doğru tercihler yaparlarsa, Karacabey’den bu yıl Anadolu Liselerine ve Yüksek Öğretim Okullarına gireceklerin sayısı artabilir. ÖSS sınavını göz önüne alarak bir değerlendirme yaparsak, 6 lise içinde Anadolu Lisesi normal olarak ön plana çıkıyor. 2006 yılı ÖSS puanlarına baktığımızda bu yıl Sözel-1’den 9 puan, Sayısal-1’de 14 puan ve Eşit Ağırlık-1’de 6 puan yükselme olduğunu görüyoruz. ÖSS sınavına giren öğrencilerimiz rehberlik servislerine veya öğretmenlerine danışarak tercihlerini yapsınlar ki bir hataya meydan vermeyelim” diye konuştu.
OKS sonuçlarına da değinen Turhan, “OKS’de alınan puanlar döküldüğümüzü gösteriyor. Cumhuriyet İlköğretim Okulu elde ettiği başarıyla umutlarımızı yitirmememizi sağladı. Geçen yıla oranla Karacabey’deki başarı oranlarında gözle görülür bir düşüş var. Geçen yıl Fen Liselerine 8, Anadolu Öğretmen Liselerine 36, Anadolu Lisesine 153 ve Anadolu Meslek Liselerine 152 öğrenci kayıt yaptırırken, 2007 OKS sonuçları sonrası bu oranlarda düşüş olacağını düşünüyoruz. Karacabey Anadolu Lisesi geçen yıl son öğrencisini 311 puanla aldı. 2007 yerleştirmesinde Anadolu Lisesi 330 puanın altına inmeyebilir. Buda geçen yıla oranla düşüş farkını gösteriyor” dedi.
Karacabey Anadolu Lisesi Öğrencileri ilçe sıralamasında geçen yıllarda olduğu gibi yine ön plana çıktı. Anadolu Lisesinden Gökhan Cingil ilçe birincisi, Hüseyin Samet Özçelik ikinci oldu. Refah Tuğba Çattık’ta üçüncü sırada yer aldı. Karacabey Anadolu Lisesi’nden ÖSS’ye giren 115 öğrencimizin aldığı puan listesi soldaki gibi oluştu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.