OKS, başvuruları başladı

OKS, başvuruları başladı
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler, özel okullar ve polis kolejinde okumak isteyen öğrenciler ile devlet parasız yatılı okuyacak ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Ortaöğretim Kurumları Sınavı’na (OKS), başvurularının 10 Mart Pazartesi günü başlayaca-ğını duyurdu.
Karacabey’den OKS’ye katılacak öğrenci sayısının bin 217 olduğunu belirten, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan; “2007-2008 öğretim yılında resmi ve özel fen liseleri, sosyal bilimler lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu öğretmen lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu teknik lisesi, Anadolu imam-hatip lisesi ve sağlık meslek liselerinde okumak isteyen öğrenciler OKS’ye katılacak. Ayrıca polis kolejinde öğrenim görecek öğrenciler ile Türkiye Özel Okullar Birliği’ne bağlı merkezi sistem sınavıyla öğrenci alan özel okulların öğrencileri ve parasız yatılı okumak isteyen 8. sınıf öğrencileri de bu sınava başvuracaklar. Başvuru ve yerleştirme ile ilgili işlemlere ait açıklama ve kurallar, 2008 Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı ile Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı e-başvuru kılavuzlarında yer alıyor.
Adaylar kılavuza Milli Eğitim Bakanlığı’nın ”www.meb.gov.tr” internet adresinden ulaşabilirler. Başvurular, 28 Mart Cuma gününe kadar yapılabilecek. Sınav başvurularının yapılabilmesi için öncelikle adayın e-okul sistemine kayıtlı olması gerekiyor. OKS’ye başvuru işlemleri ”www.meb.gov.tr” ile ”oges.meb.gov.tr” adreslerinden yapılabilecek.
Adaylar, sınav tercihleri ne olursa olsun 20 YTL ücret ödeyecekler. Adaylar sınav ücretini, 10-28 Mart 2008 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O veya Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden Kurumsal Tahsilat Programı aracılığıyla yatıracaklar.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.