Okan Kölgeli dönmelidir!

Köse, iktidar partisinin sağlık çalışanlarına uyguladığı politikayı eleştirdi:
Okan Kölgeli dönmelidir!
Türk Sağlık Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Köse, Karacabey Devlet Hastanesi’nde görev yapan Uz. Dr. Okan Kölgeli’nin Bursa Çekirge Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilmesine sert tepki gösterdi.
Zor koşullarda emek veren sağlık çalışanlarına karşı iktidar partisinin uygulamalarını eleştiren Köse, “Son zamanlarda kamu çalışanları üzerinde iktidar partisi ve yan kuruluşları, değişik şekillerde baskı oluşturma çabası içindeler. İktidar partisi, çıkarmaya çalıştığı yasa ve uygulamalarla devlet memurluğunu sözleşmeli statüye geçirerek çalışanları, hükümet memuru yapma gayretindedir. Gerçekleşen atamalarda ne yazık ki liyakat ilkesi göz ardı edilmektedir. Bursa’da sağlık hizmetleri 22 bin kişi tarafından verilmesi gerekirken bu rakam 7 bin 500 civarındadır. 
Kurumlardaki iş yükü artmıştır. Buna karşın sağlık çalışanlarının özverili emekleri ile hizmetler yapılmaktadır. Ancak, toplumda en rahat eleştirilen kesimlerin başında sağlık çalışanları ve sağlık hizmetleri gelmektedir. Sağlık meslek örgütleri ve sendikalar, çalışanların hakkını sonuna kadar savunmaktadır. Herkesin ulaşabileceği en ideal sağlık sistemini oluşturmak için bizler de mücadelemizi sürdürüyoruz. Zor koşullarda çalışan sağlık çalışanları, bir de iktidar partisinin uygulamalarıyla motivasyonunu kaybetmektedir” dedi.
Karacabey Devlet Hastanesi’nde görev yapan Uz. Dr. Okan Kölgeli’nin yeniden Bursa Çekirge Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilmesine değinen Köse, “Başta Karacabey olmak üzere, Bursa kamuoyu tarafından da sıkça tartışılan Dr. Okan Kölgeli’nin yeniden gerçekleşen atamasıyla ilgili olarak vatandaşlarımız, kampanyalar düzenlenerek, meslektaşımıza sahip çıkmıştır. Bu noktada emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Buradan yola çıkan ve ilk atamasının ardından dava açarak yürütmeyi durdurma kararı alan meslektaşımız, görevine dönmüştür. Ancak, var olan bir mahkeme kararına karşın Okan Kölgeli’nin yeniden atanması hukuk tanımazlık değil de nedir? Bizce yapılması gereken mahkeme kararına ve Karacabey halkının beklentilerine uygun bir şekilde, (yeni bir mahkeme kararına gerek kalmadan) Dr. Okan Kölgeli’nin Karacabey’e dönmesidir” diye konuştu.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.